Egiptul a condamnat la moarte 529 de simpatizanti islamisti ai fostului presedinte Mohamed Morsi

Ultima actualizare: 27-03-2014 07:01
Suporteri ai regimului Mohamed Morsi

O instanta de judecata din Egipt a condamnat la moarte 529 de simpatizanti ai regimului fostului presedinte islamist Mohamed Morsi, informeaza BBC.

Printre capetele de acuzare pentru care cei 529 de suporteri ai fostului regim Morsi au fost condamnati la moarte se numara asasinarea unui politist, dar si atacarea mai multor forte de ordine. Acestia fac parte din gruparea interzisa numita “Fratia Musulmana”, care - la randul sau - este judecata intr-un proces mult mai amplu, alaturi de alti 1200 de activisti ai fostului regim Morsi.

Sentinta a fost luata dupa numai doua sesiuni de judecata, in urma carora avocatii grupului islamist au declarat ca nu au avut ocazia sa isi prezinte cazul, informeaza Associated Press.

Incidentul discutat in sala de judecata a avut loc in luna august a anului trecut, dupa ce fortele de ordine au intervenit pentru a pune capat unui protest initiat de sustinatorii fostului presedinte Mohamed Morsi. In urma incidentului sute de civili si-au pierdut viata.

Dupa destituirea lui Morsi urmata de dispersarea intr-o baie de sange a partizanilor sai la 4 august la Cairo, autoritatile egiptene au demarat un proces amplu de condamnare a partizanilor fostului regim.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO