După cutremur şi tsunami, Indonezia e lovită şi de o erupţie vulcanică


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 18:18
Categorie: Stiri externe
Vulcan Indonezia

După ce Insula Sulawesi a fost lovită de cutremurul de 7,5 pe scara Richter şi de tsunami, miercuri a erupt şi un vulcan, relatează Euronews.

Vulcanul Soputan a erupt dimineaţa, rezultând o coloană de cenuşă înaltă de aproape 6 kilometri.

"S-ar putea ca cutremurul să fi declanşat erupţia, însă corelaţia directă va trebui stabilită", a declarat directorul Agenţiei de Combatere a Dezastrelor Vulcanologice şi Geologice din Indonezia, citat de Euronews.

Acesta a mai precizat şi că intensitatea activităţii Vulcanului Soputan a tot crescut din luna august încoace, crescând subit în ziua de luni (1 octombrie).

Autorităţile nu au început procedurile de evacuare, iar eruptia nu a afectat operațiunile de salvare din localitatea Palu, puternic afectată de dezastrele din zilele anterioare.Erupția vulocanului Soputan nu a fost, însă, o surpriză pentru experți întrucât acesta este unul dintre cei mai activi vulcani din ţară. În plus, Indonezia este poziţionată pe aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă din Oceanul Pacific frecvent afectată de cutremure şi erupţii vulcanice.

Insula Sulawesi a fost cea mai afectată zonă de cutremurul de 7,5 pe scara Richter, de vineri (28 septembrie), precum şi de tsunamiul ce i-a urmat. Conform celor mai recente estimări, peste 1.400 de persoane au murit în urma dezastrului, alte 70.000 au rămas fără locuinţe şi încă 200.000 de persoane au nevoie urgentă de ajutor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO