Drama parintilor studentului american repatriat din Coreea de Nord. Cei doi au aflat ca tanarul are leziuni neurologice
Americanul eliberat din Coreea de Nord prezinta leziuni neurologice.
Tatal studentului american repatriat in coma in Statele Unite, dupa detentia sa in Coreea de Nord, a declarat joi ca nu exista “nicio scuza” pentru modul in care Phenianul l-a tratat pe fiul sau, Otto Warmbier, care a suferit leziuni neurologice, relateaza AFP.
Studentul in varsta de 22 de ani “se afla in stare stabila, dar sufera grave leziuni neurologice”, a spus si o purtatoare de cuvant a spitalului UC Health University din Cincinnati, unde este ingrijit tanarul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Warmbier, care a sosit miercuri - in coma - in Statele Unite dupa un an si jumatate de detentie in Corea de Nord, a fost eliberat din motive ”umanitare”, sustine agentia oficiala nord-coreeana de presa KCNA.
Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o forma de botulism la putin timp dupa proces, in martie 2016, si i s-a administrat un somnifer care l-a pus in coma.
Eliberarea sa a avut loc in urma unor intense eforturi diplomatice in culise.
Warmbier a fost condamnat la 15 ani de munca silnica de Curtea Suprema nord-coreeana, in martie 2016, dupa ce a marturisit ca a furat un banner cu un slogan politic dintr-un hotel din Phenian, unde fusese cazat.
Diplomatia americana a cerut Coreei de Nord sa il gratieze, considerand condamnarea excesiv de dura.
Relatiile dintre Statele Unite si Coreea de Nord s-au tensionat si mai mult dupa intrarea in functie a presedintelui Donald Trump, din cauza ambitiilor nucleare nord-coreene, interzise de ONU.
Phenianul a procedat la zeci de tiruri de racheta si la doua teste nucleare de la inceputul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o racheta capabila sa loveasca teritoriul american.
Sursa: News.ro
Etichete: SUA, coreea de nord, botulism, student, phenian, coma,
Dată publicare:
15-06-2017 22:07