Două incendii fac ravagii în plin sezon turistic în Africa de Sud. Mii de tuişti străini sunt aşteptaţi în zonă
Două focare de incendii făceau ravagii vineri în zona Capului Bunei Speranţe, în Africa de Sud, după ce au condus la evacuarea a 300 de persoane şi distrugerea a peste 1.150 de hectare începând de marţi, anunţă pompierii, relatează AFP.
Accesul în Cape Town, situat în ”vârful” continentului, a fost închis vineri dimineaţa, a anunţat SANParks, organizaţia parcurilor naţionale.
”Este miezul verii” autrale, subliniază o purtătoare de cuvânt a serviciilor de luptă împotriva incendiilor, Jermaine Carelse.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Este ”un anotimp secetos, cu vânt şi cald, ideal pentru incendii de pădure”, adaugă ea.
Rafale violente de vânt continuă să răspândească flăcările, însă ”nicio casă nu este ameninţată” în prezent, rezumă o purtătoare de cuvânt a oraşului, Charlotte Powell.
Primul incendiu a izbucnit marţi dimineaţa, în apropiere de Simon's Town, la aproximativ 40 de kilometri sud de oraş.
Alt incendiu a izbucnit joi după-amiaza câţiva kilometri mai la sud.
Decembrie marchează începutul vacanţei de vară, în care numeroşi sud-africani vin în Peninsula Capului, atraşi de peisajele şi plajele sale spectaculoase.
Mii de tuişti străini sunt aşteptaţi în zonă.
ANIMALE MOARTE
Aproximativ 130 de pompieri din oraş s-au mobilizat, susţinuţi de cinci elicoptere şi două avioane bombardiere cu apă, să stingă incendiile din peninsulă, la sud de oraşul portuar.
Întăriri au fost trimise din localităţile vecine.
Fauna nu este cruţată, subliniază Societatea Prevenţiei cruzimii faţă de Animale (SPCA), iar numeroase animale au fost decimate de incendii, mai ales şerpi şi şopârle.
”Marea majoritate a animalelor găsite sunt moarte. Este trist”, declară AFP Belinda Abraham, purtătoarea de cuvânt a SPCA.
Incendii sunt frecvente în această regiune - din decembrie în aprilie -, subliniază purtătoarea de cuvânt a pompierilor.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: africa, incendii de vegetatie, sezon,
Dată publicare:
22-12-2023 19:13