Donald Trump nu exclude o revenire în Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Dată publicare: 11-01-2018 07:07
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că Statele Unite ar putea în teorie să revină în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, nedând însă niciun semn concret că ar intenţiona să meargă în respectiva direcţie la acest moment.

"Cinstit, eu nu am o problemă cu acest acord în principiu, ci am o problemă cu acordul pe care ei l-au semnat. Căci, ca întotdeauna, au încheiat un acord rău", a spus Trump, cu referire la administraţia predecesorului său democrat, Barack Obama.

"Am putea în teorie să revenim", a adăugat preşedintele american care, şi în trecut, a lăsat o uşă întredeschisă pentru o reîntoarcere în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas totuşi mereu evaziv.

Reafirmând convingerea sa că Acordul de la Paris, aşa cum a fost semnat de predecesorul său, era "foarte nedrept pentru Statele Unite", liderul de la Casa Albă a insistat asupra impactului economic negativ pentru America.

"Suntem o ţară bogată în gaz, cărbune, petrol şi în multe altele", a subliniat Donald Trump, într-o conferinţă comună de presă cu şefa guvernului norvegian, Erna Solberg. Acordul era "rău pentru companiile noastre", a precizat el, apreciind că obiectivele Statelor Unite erau prea mari în comparaţie cu cele ale rivalului lor chinez.

Conform administraţiei Trump, retragerea din Acord, care va dura câţiva ani până să devină efectivă, se va petrece dacă "preşedintele nu identifică termeni care să fie mai favorabili companiilor, lucrătorilor şi contribuabililor americani".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO