Donald Trump e mândru de zidul său: ”A oprit Covidul, a oprit totul”

Ultima actualizare: 24-06-2020 09:41
Donald Trump e mândru de zidul său: ”A oprit Covidul, a oprit totul”
Getty

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi, în Arizona, eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, afirmând că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19.

 

”Este zidul cel mai puternic care există în lume, beneficiază de o tehnologie incredibilă”, a explicat preşedintele american cu prilejul unei mese rotunde la Yuma pentru a marca pragul de 200 de mile (322 de kilometri).

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra faptului că este un zid de ”netrecut”, decât dacă ai avea ”o scară extraordinar de lungă”.

Donald Trump a insistat în mod deosebit asupra faptului că această construcţie este utilă pentru lupta contra imigraţiei ilegale, dar s-a dovedit foarte eficient, de asemenea, pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

”A oprit Covidul, a oprit totul”, a declarat preşedintele SUA.

 

Acest ”zid minunat”, sursă de frustrare pentru Trump

 

”În California, de exemplu, sunt zona foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi fost catastrofală”, a adăugat el.

Promis din prima zi a campaniei, la 16 iunie 2015, acest ”zid minunat”, a cărui descriere şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor de campanie, este o sursă de frustrare pentru Donald Trump de la instalarea sa la putere.

În faţa refuzului democraţilor de a debloca fonduri pentru acest proiect pe care ei îl consideră ineficient, preşedintele Statelor Unite a căutat modalităţi de a ocoli Congresul, în special utilizând fonduri ale Pentagonului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO