Donald Trump, despre programul pentru imigranții „visători”: E probabil mort
Președintele american Donald Trump a afirmat că programul DACA, care le permitea tinerilor imigranți să muncească și să studieze legal în Statele Unite, este „probabil mort.”
„DACA (Deferred Action for Childhood Arrival) este probabil mort, pentru că democraţii nu îl vor cu adevărat, ei doar vor să vorbească şi să ia de la armata noastră bani de care aceasta are disperată nevoie. Eu, în calitate de preşedinte, vreau să vină în Ţara noastră oameni care ne pot ajuta să devenim puternici şi măreţi din nou, oameni care vin prin intermediul unui sistem bazat pe MERIT. Nu mai vrem Loterii! #AMERICA PE PRIMUL LOC", a scris Trump, pe Twitter, conform AFP, citat de Agerpres.
Postările lui Trump intervin după câteva zile de condamnări ferme la nivel mondial ale unor declaraţii pe care miliardarul republican le-ar fi făcut joi într-o întâlnire cu congresmeni americani, la Casa Albă. Potrivit mai multor mijloace de informare în masă şi a martorilor, Trump s-ar fi pronunţat împotriva imigraţiei din „fundături" (shithole countries) precum Haiti, El Salvador sau din ţările africane. Însă Trump a dezminţit faptul că ar fi folosit această expresie, recunoscând totuşi că a recurs la un limbaj „dur".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Miliardarul primise în Biroul Oval mai mulţi senatori, între care republicanul Lindsey Graham şi democratul Richard Durbin, pentru a discuta despre un proiect comun al celor două partide ce vizează limitarea reunificării familiilor şi restrângerea accesului la „Loteria Vizelor - Green Card". În schimb, acordul permite evitarea expulzării a mii de tineri, care au venit în perioada copilăriei în SUA.
În septembrie, Trump a abrogat programul care a permis unui număr de 690.000 de tineri, intraţi ilegal în SUA pe când erau copii, să muncească şi să studieze legal în SUA, fiind protejaţi de posibilitatea expulzării. Trump a dat termen-limită Congresului până la 5 martie pentru a ajunge la un acord.