Prima reacția a lui Trump, după ce ar fi vorbit despre ”țările de rahat”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 12 Ianuarie 2018 16:52
Categorie: Stiri externe

Președintele Donald Trump a negat vineri că ar fi făcut declarații potrivit cărora ar fi zis că anumite popoare  ar veni din: „țări de rahat”, în timpul unei întâlniri oficiale.

„Limbajul pe care l-am folosit în timpul întâlnirii a fost unul dur, dar nu au fost cuvintele folosite”, a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, scrie CNN.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Raj Shah, nu a negat, joi seara, remarca "rahat" făcută de președinte, ci a spus într-o declarație că Trump „se luptă pentru a găsi soluții permanente care fac din țara noastră una mai puternică, care să contribuie la societatea noastră, la economie pentru a fi asimilate de națiunea noastră măreață.”

DACA protejează sute de mii de tineri imigranți care au ajuns pe teritoriul Statelor Unite și nu dețin acte.

„De ce să ne dorim ca acești oameni din „țări de rahat” să vină aici”, le-ar fi spus Donald Trump senatorilor, în timpul unei discuții în Biroul Oval.

Se pare că Donald Trump a fost deranjat de discuțiile referitoare pe tema drepturilor imigranților, sosiți din țări precum Haiti, El Salvador sau din țările africane.

Președintele SUA ar fi punctat că ar prefera ca în Statele Unite să vină norvegieni sau cetățeni ai țărilor asiatice, întrucât aceștia ar contribui la prosperitatea economică a țării.

Tags: trump, imigranti, daca, sua,

The Washington Post: Donald Trump este lăudat ca Nicolae Ceauşescu
Putin: Șiretul Kim Jong-un a câștigat prima rundă cu Trump
Donald Trump, dat în judecată de mai mulți deținuți musulmani din închisoarea Guantanamo
VIDEO PROTVPLUS.RO