Donald Trump, atacat din toate partile de rivalii republicani. "Perspectiva de a-l vedea pe dl. Trump la Casa Alba ma sperie"

Dată publicare: 17-09-2015 09:52
Dată actualizare: 20-09-2015 07:02


A doua dezbatere a candidatilor la nominalizarea republicana pentru Casa Alba a fost plina de surprize.

Pe de o parte, magnatul Donald Trump a fost atacat sistematic de toti adversarii. Pe de alta parte, singura femeie prezenta le dezbaterea organizata de CNN a lasat o impresie foarte buna.

Donald Trump, situat pe primul loc in preferintele electoratului, a fost inamicul comun al celor 10 rivali.

Rand Paul, candidat la nominalizarea republican: "Perspectiva de a-l vedea pe domnul Trump la Casa Alba ma sperie. Ma ingrijoreaza ideea ca el ar controla armele nucleare. Mai ales din cauza felului sau visceral de a reactiona. El ataca oameni pentru cum arata, ala e scund, cutare - gras, celalalt - urat! E la nivelul de gimnaziu! "

Ramas intial fara replica, Trump a incercat apoi sa convinga audienta ca succesul lui in afaceri e o garantie pentru o buna politca externa.


Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana: "Acum nu ne intelegem cu nimeni. Eu cred ca m-as intelege cu Putin si cu ceilalti lideri si am avea o planeta mult mai stabila".

Tocmai singura femeie din arena, fosta sefa de la Hewlett-Packard, l-a contrazis ferm.

Carly Fiorina, candidat la nominalizarea republican: "Daca m-as intalni cu Vladimir Putin, nici n-as sta de vorba cu el. Am stat prea mult la discutii cu Putin. Ce as face ar fi sa reconstruiesc neintarziat Flota a Sasea. As relua programul de aparare anti-racheta in Polonia. As organiza periodic exerictii militare agresive in Tarile Baltice si probabil ca as mai trimite cateva mii de soldati in Germania. Asa, Vladimir Putin ar pricepe mesajul".

O parte consistenta a dezbaterii a fost monopolizata de atacurile la persoana, care de care mai anapoda.


Donald Trump candidat la nominalizarea republican: "Fratele tau si administratia lui ni l-au adus pe cap pe Barack Obama, pentru ca in ultimele trei luni de mandat ale lui George W. Bush era un asa dezastru ca nici Abraham Lincoln, ridicat din groapa, n-ar fi fost reales ca republican".

Moderator: "Donald Trump a zis despre tine: "Uitati-va la fata ei, cine ar vota pentru ea? V-o puteti imagina presedinte?" Ulterior, dl Trump a precizat ca nu s-a referit la chipul tau ci la..personalitatea ta. Spune--mi, te rog, tu ce crezi despre personalitatea lui?


Carly Fiorina, candidat la nominalizarea republican: "Cred ca toate toti oamenii din tara asta au inteles foarte clar ce voia domnul Trump sa spuna.."

Donald Trump, candidat la nominalizarea republican: "Sa stiti ca eu cred ca e o femeie frumoasa...." 

Cei 11 participanti la dezbatere au fost: Donald Trump, fostul neurochirurg Ben Carson, fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul de Texas Ted Cruz, guvernatorul statului Wisconsin Scott Walker, senatorul de Florida Marco Rubio, Carly Fiorina, fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee, guvernatorul Ohio John Kasich, Rand Paul, guvernatorul din New Jersey Chris Christie.


VIDEO PROTVPLUS.RO