Donald Trump a anuntat ca va renunta la salariul de presedinte. Promisiunea facuta protestatarilor: "Ne vom restabiliza tara"

Ultima actualizare: 17-11-2016 00:30

Donald Trump va renunta la salariul - de aproximativ 400.000 de dolari anual - de presedinte al Statelor Unite, a declarat el in primul interviu pe care l-a acordat de cand a fost ales sef al statului.

In acest interviu pentru CBS, realizat in locuinta sa din New York si difuzat duminica, republicanul ofera detalii despre cateva puncte din programul sau si despre modul in care isi vede mandatul.

Omul de afaceri, a carui avere personala era estimata de revista Forbes, la inceputul lunii octombrie, la 3,7 miliarde de dolari, a spus ca va primi doar dolarul simbolic pe care legea il obliga sa-l primeasca.

El a lansat, de asemenea, un apel la calm, in contextul in care de cand a devenit presedinte au loc tensiuni in intreaga societate.

"Nu va fie frica. Ne vom restabiliza tara", le-a transmis el celor care protesteaza zilnic in mai multe orase din America.

El a condamnat, totodata, actele de violenta si hartuirea minoritatilor - musulmani, afroamericani sau hispanici - care, potrivit opozitiei democrate si unor asociatii, s-au intensificat de la 8 noiembrie.

"Sunt trist sa aud acest lucru. Si spun: incetati. Daca poate ajuta, o spun, si o spun in fata camerelor: opriti acest lucru", a declarat presedintele ales.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO