Doi studenți, amendați cu 13.5 milioane de euro după ce au făcut un grătar


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 15:43
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 15:39
Categorie: Stiri externe
Gratar

Doi studenți din Italia, ambii în vârstă de 22 de ani, s-au ales cu o amendă de 13,5 milioane de euro, după ce au făcut grătar în pădure.

Pe 30 decembrie 2018, unul dintre ei și-a invitat colegul de la facultate la casa bunicului său, pentru a face un grătar.

Într-un moment de neatenție, au provocat un incendiu, care s-a extins rapid la pădurea din jur. A urmat un dezastru: 1.000 de hectare au fost distruse, iar pompierii s-au luptat zile în șir pentru a stinge flăcările.

După ce au reușit să pună capăt incendiului, autoritățile s-au apucat să calculeze pagubele. Legea spune că amenda este cuprinsă între 118 și 593 de euro pe metru pătrat, așa că după ce au făcut o analiză, au constatat că vinovații trebuie să plătească 13.542.000 euro.

Procurorii care s-au ocupat de anchetă au stabilit că focul a pornit din cauza studenților, așa că întreaga amendă a fost trimisă la adresele lor.

Acum, cei doi regretă întâmplarea, însă susțin că se comite o mare nedreptate.

”Ne pare teribil de rău, dar suntem scoși țapi ispășitori ai acestui incendiu care nu poate fi explicat. Suntem niște victime. Am alertat imediat pompierii și chiar ne-am aruncat pe flăcări pentru a încerca să le oprim”, a declarat unul dintre studenți.

Avocatul celor doi studenți a declarat că este o sentință care nu are nicio noimă, deoarece nu își vor permite niciodată să plătească o asemenea sumă.

 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO