Doi americani au ajutat un bătrân. Cum au ajuns să conducă 3.000 de km

Dată publicare: 24-07-2020 07:32
Dată actualizare: 24-07-2020 10:02


Când doi americani au întâlnit un octogenar într-o benzinărie din statul Illinois, au ştiut din prima clipă că bătrânul avea nevoie de ajutor.

Nu bănuiau însă că dorinţa de fi buni cu omul necunoscut îi va purta de-a lungul unui drum de aproape 3.000 de km, care va inspira milioane de oameni pe reţelele de socializare.

Când Tracy a postat un filmuleţ pe TikTok, nici prin cap nu-i trecea că, în numai două zile, îl vor privi şi distribui aproape 4 milioane de persoane.

Elton Hood: "Sincer, ce am făcut n-a fost pentru că… vreau să zic că, oricând s-ar fi întâmplat, procedam la fel."

Tracy şi logodnicul ei Elton l-au dus cu maşina pe Dennis, un bărbat de 80 de ani, întâlnit într-o benzinărie din Woodhull, Illinois.

Bătrânul se rătăcise pe drumul către Madison, în statul Wisconsin, unde spera să-şi revadă fiul pentru prima oară după 19 ani.

Tracy Eckhardt: "Toţi avem părinţi, bunici. Să ţi se rătăcească un părinte şi să nu-l ajute nimeni, cred că e o teamă legitimă a multora dintre noi."

Şi nu doar că au bătut drumul până în statul vecin, dar după ce căutarea fiului a eşuat, l-au dus pe Dennis înapoi acasă, tocmai în Arizona, cale de 2.700 de kilometri - ca să fie siguri că ajunge cu bine. Şi pentru că au simţit că asta se cuvenea să facă.

Tracy şi Elton au făcut un film care spune povestea călătoriei, ca un fel de memento pentru alţii să se oprească o clipă din agitaţia de zi cu zi... ca să facă o faptă bună.

Elton Hood: "Sunt unii oameni care spun: am avut o zi proastă ori o săptămână proastă sau chiar un an prost. În asemenea cazuri ajută mult o astfel de întâmplare, îţi dă speranţă şi face lumină în beznă."

Cuplul din Illinois s-a folosit de popularitatea căpătată peste noapte ca să strângă bani pentru organizaţii dedicate veteranilor americani.

Tags: sua, batran, ajutor,


VIDEO PROTVPLUS.RO