Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă că înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor.

Doar 30 de persoane vor avea voie să participe la înmormântarea prințului Philip ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei.

Și în timp ce membri apropiați ai familiei vor fi prezenți, strănepoții Reginei ar putea rămâne acasă în timpul ceremoniei, transmite The Sun.

Boris Johnson nu va participa la slujbă pentru a permite unui alt membru al familiei să meargă în locul său.

Odată cu anunțul privind înmormântarea, un purtător de cuvânt al Palatului a anunțat că Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite, unde locuiește în prezent, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului său.

Meghan Markle a fost sfătuită însă de medicul ei să nu călătorească cu avionul, din cauza faptului că este însărcinată, ceea ce o va împiedica să participe la înmormântarea Prințului Philip.

Este sigur că cei patru copii ai Reginei și soții lor prințul Charles și Camilla, prințesa Anne și viceamiralul Sir Timothy Lawrence, prințul Andrew, iar prințul Edward și Sophie Wessex se vor număra printre cei 30.

Monarhul și soțul ei au avut, de asemenea, opt nepoți: Peter Phillips, Zara Tindall, prințul William, prințul Harry, prințesa Beatrice, prințesa Eugenie, Lady Louise Windsor și vicontele de Severn.

Ducesa de Cambridge va fi, de asemenea, așteptată să participe.

Și partenerii nepoților, Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi, pot participa.

Este, de asemenea, probabil că Regina își va invita verii și partenerii lor: prințesa Alexandra, ducele și ducesa de Gloucester, ducele și ducesa de Kent și prințul și prințesa Michael de Kent.

Regina este apropiată de copiii surorii sale, prințesa Margaret: nepotul ei, contele de Snowdon și nepoata Lady Sarah Chatto.

Regina și Philip au 10 strănepoți: Savannah și Isla Phillips, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Ludovic de Cambridge, Mia, Lena și Lucas Tindall, Archie Mountbatten-Windsor și August Brooksbank.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi figură marcantă a familiei regale britanice, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de an.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa în vârstă de 94 de ani.