Dispută între un om al străzii și un cuplu. Au strâns 400.000 $ pentru el, dar nu vor să-i dea banii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 25 August 2018 12:43
Categorie: Stiri externe
Om fara adapost

Un cuplu din Philadelphia a pornit o campanie pentru a ajuta un om fără adăpost, care îl luna octombrie 2017 i-a dat unei femei ultimii săi bani ca să își alimenteze mașina, după ce a rămas fără benzină.

 Astfel, cei doi au strâns în nouă luni în jur de 400.000 de dolari, însă cea mai mare parte din sumă nu a ajuns la bărbatul care locuiește pe străzi.

În luna octombrie, gestul lui Johnny Bobbit Jr. a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce i-a oferit ultimii săi 20 de dolari lui Kate McClure, o femeie care a rămas fără benzină în trafic. Astfel, aceasta și iubitul ei Mark D’Amico au decis să îl răsplătească pentru gest, lansând o campanie prin care a îndemnat oamenii la donații.

Însă ceea ce a început ca o faptă bună s-a transformat într-o dispută. Avocatul lui Johnny Bobbit susține că o mare parte din bani nu a ajuns niciodată la fostul om al străzii.

„Din ce văd, în cadrul campaniei s-au strâns în jur de 402.000 de dolari. GoFundMe oprește o taxă de aproximativ 30.000 de dolari. Mark D’Amico și Kate McClure i-au dat lui Johnny în jur de 75.000 de dolari. Johnny ar mai trebui să primească în jur de 300.000 de dolari”, a declarat avocatul bărbatului pentru CNN.

Astfel, alături de procuroarea Jacqueline Promislo, Chris Fallon încearcă să recupereze banii. Potrivit acestuia, scopul este să fie desemnat un administrator care să gestioneze suma, astfel încât cei 14.000 de oameni care au făcut donații să știe exact unde au ajuns banii lor.

Un purtător de cuvânt de la GoFundMe a declarat că site-ul „analizează acuzațiile”.

„Când apare o dispută, colaborăm cu toate părțile implicate ca să ne asigurăm că banii ajung în locul potrivit. Vom depune eforturi să ne asigurăm că Johnny primește tot ajutorul pe care îl merită și că intențiilor donatorilor vor fi onorate”, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit companiei, sunt „foarte rare” cazurile în care banii strânși prin intermediul platformei sunt folosiți în scopuri greșite.

Relația dintre Johnny Bobbit și Kate McClure a început să se deterioreze când ea și iubitul ei i-au cumpărat o rulotă, deși inițial i-au promis o casă, pe care au parcat-o pe aleea casei lor din New Jersey. Bărbatul a locuit acolo până în iunie.

„Nu a fost alegerea lui și nu a avut nimic de spus în această privință. Johnny ar fi preferat să se întoarcă în Carolina de Nord. Ar fi fost un mediu mult mai bun pentru el”, a precizat procuroarea Promislo.

Potrivit acesteia, cât timp a locuit în rulotă, el nu a primit bani sau mâncare. „Nu a avut cum să se întrețină acolo.

Respectiva rulotă a fost cumpărată de cei doi folosind banii strânși în cadrul campaniei. Totodată, din donații ei i-au mai cumpărat omului o camionetă, însă cei care o conduceau erau Kate McClure și iubitul său. În cele din urmă, camioneta s-a stricat.

Un posibil motiv pentru care tânăra ar fi refuzat să îi dea bani omului fără adăpost ar fi că acesta ar fi dependent de droguri. Într-un interviu pentru Philadelphia Inquirer, McClure a declarat că ea și iubitul său au făcut tot ce au putut să-l ajute și că i-au dat mai mult de jumătate din sumă, păstrând restul până când își găsește un loc de muncă și se angajează.

D’Amico a explicat că el este cel care are control asupra banilor, dar că nu consideră că a greșit cu nimic, pentru că a-i da unui dependent de droguri o sumă atât de mare este „ca și cum i-ai da cuiva un pistol încărcat.”

Potrivit publicației, bărbatul fără adăpost sugerează că tânăra și-a cumpărat un BMW nou din banii strânși pentru el și că a mers în vacanțe în California, Florida și Las Vegas. Pe de altă parte, cuplul susține că au plătit toate acestea din banii lor.

Ca urmare a disputei cu cuplul, Bobbitt s-a întors să locuiască pe străzile din Philadelphia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO