"Vreau sa ucid 470 de persoane cu handicap". Scrisoarea atacatorului din Japonia inainte sa omoare 19 oameni
Autorul masacrului comis marti intr-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat intr-un spital de psihiatrie, fiind considerat "periculos", transmite agentia EFE.
Criminalul in varsta de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a patruns marti dimineata in acel centru din localitatea Sagamihara (in apropiere de Tokyo), unde a ucis cu arma alba 19 pacienti si a ranit alti 25. Apoi s-a predat politiei, in fata careia a spus: "Vreau ca persoanele cu handicap sa plece de pe aceasta lume".
Suspectul lucrase el insusi in respectivul centru pana pe data de 19 februarie, cand a plecat de acolo invocand motive personale. Dar chiar in acea zi politia a alertat primaria din Sagamihara asupra riscului ca Satoshi Uematsu sa comita o infractiune cu violenta, dupa ce el a incercat sa-i transmita unui deputat local o scrisoare in care isi manifesta intentia de "a ucide 470 de handicapati, spre binele Japoniei".
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Viata persoanelor cu handicap multiplul este extrem de grea si din acest motiv obiectivul meu este o lume in care aceste persoane sa poata beneficia de eutanasie cu consimtamantul tutorelui lor", spunea el in scrisoare manuscrisa.
Prin urmare, a fost trimis intr-un spital de psihiatrie, unde in urma examinarii medicii au decis sa-l interneze, intrucat au apreciat ca ar putea reprezenta un pericol public.
Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind ca starea sa se ameliorase si ca nu mai putea fi considerat un pericol.
Pe de alta parte, guvernul de la Tokyo a exclus posibilitatea ca atacul de la Sagamihara sa fie un caz de terorism jihadist. "Deocamdata nu am obtinut nicio informatie despre legaturi ale suspectului cu vreun grup islamist", a indicat un purtator de cuvant al executivului japonez.
Cele 19 victime ale atacului (9 femei si 10 barbati) au varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, iar unii dintre cei 25 de raniti sunt intr-o stare foarte grava, avand rani la gat.