Desertul cu pește, inventat de ruși. ”Trebuie să guşti aşa ceva măcar o dată în viaţă”


Ultimul update: Sambata 15 Iunie 2019 15:07
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2019 09:55
Categorie: Stiri externe

Ce părere aveţi despre o porţie de îngheţată cu aromă de... hering? Sună cel puţin ciudat, dar reţeta a fost testată deja într-un orăşel din Rusia, cu ocazia Festivalului Heringilor.

Cei care au gustat minunăţia spun că e delicioasă. Nu ştim însă dacă doritorii au mai cerut încă o porţie.

Într-un orăşel din Rusia, aflat pe malul lacului Pleşceievo, localnicii petrec în fiecare vară la Festivalul Heringului de apă dulce - un soi de peşte aflat la mare cinste aici. Anul acesta, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu o delicatesă mai rar întâlnită: îngheţată cu hering. Reţeta excentrică a fost inventată de chef-ul unui restaurant local, specializat în peşte.

Galina Shchagina, vânzător de înghețată: ”Adăugăm carne tocată de hering în îngheţată. E ceva neobişnuit, dar foarte delicios. Trebuie să guşti aşa ceva măcar o dată în viaţă”.

Cei care s-au încumetat să ia un cornet spun că peştele sărat şi îngheţata dulce fac o combinaţie perfectă.

Nina, vizitator festival: ”Îngheţata are o savoare ieşită din comun şi e foarte gustoasă”.

Chiar dacă suntem în Rusia, heringul e tranşat în stil olandez: se taie capul, se scoate coloana vertebrală iar solzii sunt mai degrabă jupuiţi. Doritorii au luat lecţii de la bucătarii locali.

Dmitry Sokolov: ”În orice domeniu sunt tehnici şi trucuri care ne simplifică viaţa dacă le ştim. Azi am învăţat cum să curăţ şi să tranşez heringi”.

Şi dacă tot au primit indicaţii preţioase despre cum se tranşează peştele, pofticioşii au fost învăţaţi şi care e cea mai bună metodă de a mânca un hering afumat - sau marinat, după gust.

Şi acest stil de a mânca heringi vine tot din Olanda. Legăturile oraşului cu Ţara Lalelelor sunt de pe vremea lui Petru cel Mare, care a adus aici meşteri olandezi ca să construiască prima navă de război a marinei ţariste.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO