Descoperirea făcută la locul prăbușirii avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

Ultima actualizare: 30-01-2019 16:45
emiliano sala
Getty

Echipele de intervenție care caută avionul dispărut deasupra Canalului Mânecii, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala, au descoperit două perne de scaun care provin cel mai probabil de la aeronavă, anunță CNN.

Primele rămăşiţe ale avionului în care se aflau Emiliano Sala şi pilotul Dave Ibbotson au fost găsite pe o plajă din Surtainville, Franţa.

Sunt două perne despre care se presupune că provin din scaunele avionului prăbuşit. Ele au fost găsite încă de luni, a anunţat un oficial din Marea Britanie.

"În dimineaţa zilei de 28 ianuarie am fost informaţi de autorităţile franceze că o parte din pernă unui avion a fost găsită pe o plajă lângă Surainville, penisnsula Cotentin. O a doua pernă a fost găsită în aceeaşi zonă, mai târziu, în aceeaşi zi. Dintr-o examinare preliminară am ajuns la concluzia că aceste perne sunt din avionul dispărut. Acum desfăşurăm o căutare subacvatică în acea zonă pe o arie de patru mile", a anunţat reprezentantul Air Accident Investigation Branch.

Un avion de turism plecat din Nantes în direcţia Cardiff a dispărut, luni seara, de pe ecranele radar la aproximativ 20 km nord de Insula Guernsey, avându-l la bord pe fotbalistul italo-argentinian Emiliano Sala.

Căutarea oficială a avionului a fost încheiată joi, dar sâmbătă o echipă privată de salvare a pornit din nou în căutarea aeronavei.

Noua operațiune a fost lansată după ce s-au adunat peste 182.000 euro, în urma unei strângeri de fonduri. Banii s-au colectat pe site-ul gofundme.com, 25.000 euro fiind donaţi de mijlocaşul lui PSG, Adrien Rabiot, un număr de 1.940 persoane depunând diferite sume de bani.

De asemenea, o petiţie care cere autorităţilor să reia căutările a adunat 82.000 semnături.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO