De ce s-ar fi prăbușit avionul lui Emiliano Sala. Explicațiile specialiștilor

Ultima actualizare: 24-01-2019 10:28
Emiliano Sala

Avionul în care se afla jucătorul echipei Cardiff City, Emiliano Sala, s-ar fi prăbușit din cauza gheții acumulate pe aripi, spun experții in aviație, relatează Daily Mail.

Avionul a dispărut de pe radar la doar câteva minute după ce pilotul David Ibbtson, în vârstă de 60 de ani, a semnalat faptul că se luptă să mențină controlul și a cerut să coboare.

”Este foarte periculos să zbori cu un avion cu un singur motor, mai ales pe timpul iernii, peste apă”, a declarat un fost pilot, Alastair Rosenscchein.

"Există mesaje pe care fotbalistul le-a trimis spunând că aeronava se agită și se rupe. Sunt semne clasice de gheață pe aripi. Este posibil ca avionul să fi căzut în apă, fără să se rupă. Astfel s-ar fi găsit bucăți din aeronavă”,a spus expertul pentru The Sun.

Jucătorul Emiliano Sala a trimis un mesaj înainte de incident: ”Tată, ce frică îmi e!"

John Fitzgerald, cel care investighează acest caz a declarat că speranța de a-i găsi pe fotbalist și pe pilot în viață a dispărut. Acum el speră doar ca salvatorii să le poată găsi trupurile.

"Din păcate, chiar nu cred că există vreo speranță. În această perioadă a anului, condițiile sunt destul de îngrozitoare dacă ești în apă", a declarat John Fitzgerald.

Miercuri seara, pe 23 ianuarie, autoritățile au luat decizia de a opri căutările, urmând să fie reluate joi, 24 ianuarie.

Acum, atât familia pilotului, cat și familia jucătorului sunt devastate.

„Este teribil, este șocant, nu aveam idee. El este fostul meu cumnat. El și sora mea sunt divorțați acum, dar au doi copii împreună. Sora mea va fi devastată, este o veste groaznică pentru ambele familii, pentru noi toți. Am auzit despre fotbalistul dispărut, dar nu aveam nici o idee că Dave era pilotul. Nimeni nu ne-a spus”, a declarat fosta cumnată a pilotului.

Și familia jucătorului este devastată. Fosta iubită a lui Emiliano Sala a făcut și ea un apel către autorități.

"Investigați mafia din fotbal, pentru că eu nu cred că a fost un accident!” a scris Berenice Schkair pe o rețea de socializare.

În fața stadionului, acolo unde fotbalistul urma să joace, sute de oameni au lăsat mii de flori și tricouri cu mesaje pentru Emilano Sala și pilotul avionului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO