Descoperirea făcută de NASA pe Marte. Sugerează că ”a existat recent viață extraterestră”

24-06-2019 17:05


Descoperirea făcută de NASA pe Marte. Sugerează că ”a existat recent viață extraterestră”

Robotul Curiosity aparținând Agenției Naționale Spațiale Americane a descoperit o mare cantitate de gaz metan pe suprafața planetei Marte. Acest lucru ar sugera posibilitatea unei vieți extraterestre pe Planeta Roșie.

 

Pe Terra, metanul este de obicei produs de ființele vii. Oamenii de știință spun că orice cantitate de gaz metan descoperit, ar trebui să fie produs recent. Asta pentru că razele soarelui, dar și alte elemente chimice ar sparge moleculele în decursul a câtorva sute de ani. 

”Oferindu-ne aceste date surprinzătoare, vom începe să facem câteva experimente noi”, a precizat Ashwin Vasavada, cercetătorul care contribuie la misiunea robotului Curiosity, potrivit Metro.

Deși mulți sunt fascinați de faptul că ar fi putut exista extratereștii pe Marte, fotografiile realizate de NASA pe Marte în 1970 arată ”un peisaj dezolant”.

Însă una dintre teoriile lansate de NASA ar fi că metanul ar fi antic, dar s-a infiltrat în interiorul plantetei Marte de milioane de ani, iar acum ”iese la suprafață prin crăpături”.

”Pentru a menține integritatea științifică, proiectul va continua și vom analiza datele înainte de a confirma rezultatele”, a declarat un purtător de cuvânt al NASA.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO