Descoperire macabra, pe plaja Copacabana din Rio. Ramasitele unui cadavru au fost gasite in apropiere de complexul olimpic

Dată publicare: 30-06-2016 18:00
Dată actualizare: 03-07-2016 00:00


plaja Brazilia - Agerpres

Descoperire macabra pe o plaja, in Rio de Janeiro. Parti din corpul mutilat al unui barbat au fost aduse de ape la mal, chiar langa locul unde se va desfasura competitia de volei pe nisip la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cu o luna inainte de Jocurile Olimpice de la Rio, o descoperirea socanta i-a speriat pe locuitori. Ramasitele unui cadavru mutilat au aparut chiar pe celebra plaja Copacabana, unde ar urma sa participe jucatorii de volei la JO 2016, scriu cei de la The Guardian.

Nu se cunosc informatii despre al cui ar fi cadavrul, dar un politist a confirma pentru Reuters ca a fost gasit la mal, dupa ce a fost adus de ape, si crede ca este vorba despre o femeie.

Presa straina scrie ca incidentul este o palma data tarii care va fi gazda Jocurilor Olimpice, care deja are probleme financiare si alerta privind virusul Zika.

Brazilia se lupta cu o rata uriasa a criminalitatii, iar in ultima perioada au fost anuntate masuri sporite de securitate cu privire la alerte teroriste, tinand cond de evenimentele tragice intamplate in ultimele luni. 


Cu doua zile inainte de aceasta descoperire macabra, guvernatorul statului Rio de Janeiro a declarat ca Jocurile Olimpice  "ar putea fi un esec rasunator", pentru ca statul este falit.

"Incerc sa fiu optimist cu privire la Jocurile Olimpice, dar realitatea este alta. Daca nu vom face niste pasi absolut necesari, aceste Jocuri Olimpice ar putea fi un esec" a spus Francisco Dornelles, citat de postul tv KTLA,


Masuri sporite de securitate la JO din Rio de Janeiro

Brazilia va avea zeci de mii de soldati pe strazile din Rio pentru a asigura securitatea sportivilor, oficialilor si celor aproximativ 600.000 de vizitatori straini care se vor afla aici in august, in perioada Jocurilor Olimpice. In total vor fi 85.000 de oameni angrenati in mentinerea sigurantei - inclusiv fortele armate, politia si agentii de securitate - peste dublu fata de numarul utilizat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2011.

 

Criza bugetara in Rio de Janeiro, cu o luna inainte de JO 2016

Cu mai putin de 40 de zile inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (JO) de la Rio de Janeiro, politia civila a manifestat luni impotriva intarzierilor la plata salariilor si lipsei de materiale care merge de la carburanti la hartie igienica, transmite AFP.Aproape 300 de politisti imbracati in tricouri negre s-au adunat in fata cladirii Adunarii legislative a statului din centrul orasului, pentru a denuntat "abandonul" in care se afla.

 

"Prioritatea politiei este populatia, iar prioritatea guvernului sunt JO" care incep la 5 august, se putea citi pe unul dintre bannerele manifestantilor. Statul Rio se confrunta cu o grava criza bugetara. La 18 iunie, guvernatorul a decretat "stare de calamitate publica" cu scopul de a primi fonduri de la Brasilia pentru a putea finanta JO si serviciile publice esentiale, temandu-se de "prabusirea" lor iminenta.

 

 

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO