Orasul care are prea multe joburi disponibile, dar prea putini locuitori. Benficiile oferite celor care decid sa se mute aici

Dată publicare: 30-06-2016 16:14
Dată actualizare: 03-07-2016 00:00


Noua Zeelanda

Un oras micut din Noua Zeelanda se afla intr-o situatie deosebita: exista prea multe joburi si prea multe case si prea putini oameni se le ocupe.

Astfel, 800 de oameni din orasul pitoresc Kaitangata, din sudul insulei, au apelat la o metoda inedita de a recruta noi locuitori: celor care vor sa se mute aici li se ofera pamant pentru a-si construi casa si o suma de 122.000 de lire sterline, in speranta ca cei care vor sa scape de orasele supraaglomerate vor alege sa se mute intr-un oras linistit si frumos.

Bryan Cadogan, primarul districtului Clutha din care face parte orasul Kaitangata, estimeaza ca in district, in total, sunt 1000 de joburi vacante. Cele mai multe dintre joburi sunt in industriile de baza, fie angajati in abatoare sau agricultura, iar locuitorii sunt prea putini ca se le ocupe.

"Cand nu aveam de munca si nu aveam cu ce se imi intretin familia, aceasta comunitate mi-a oferit o sansa si acum, cred ca este momentul sa ii ajutam si noi pe cei care au nevoie. Avem doar doi tineri someri, atat" a spus acesta conform The Guardian.

 

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO