Descifrarea celui mai mare mister aviatic: trei noi fragmente descoperite ar putea apartine zborului MH370. Anuntul facut

26-05-2016 11:50

MH370 - AGERPRES

Trei noi fragmente descoperite pe insula Mauritius si in Mozambic ar putea apartine avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, disparut in martie 2014,

Anuntul a fost facut joi ministrul australian al transporturilor, Darren Chester.

"Guvernul malaezian urmeaza sa recupereze aceste obiecte (...) care vor trebui trimise in Australia pentru analiza" a indicat oficialul australian, conform Agerpres.

Doua dintre fragmente au fost gasite pe insula Mauritius, iar unul in Mozambic. Potrivit oficialilor, 'toate prezinta un interes in legatura cu disparitia zborului MH370 al Malaysia Airlines'.

Australia coordoneaza operatiunile de cautare in sudul Oceanului Indian a avionului disparut pe 8 martie 2014, la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, avand la bord 239 de persoane.

Locul si circumstantele acestei disparitii raman in continuare un mister.

Un fragment de aripa gasit in luna iulie 2015 pe insula Réunion a fost identificat ca provenind de la avionul disparut. Alte patru fragmente, descoperite in Africa de Sud, in Mozambic si in Mauritius, in Oceanul Indian, au fost identificate ca provenind 'aproape cu certitudine' de la aparatul Boeing 777.

O vasta operatiune de cautare continua in sudul Oceanului Indian, dar ar urma sa fie stopata la inceputul luni august. Mai putin de 15.000 km patrati mai raman de acoperit din cei 120.000 ai zonei de cautare.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO