De ce se opun Viktor Orban și Patriarhul Siriei sancționării Patriarhului Kirill: ”Ar deruta milioane de creștini”

Ultima actualizare: 13-05-2022 12:44
De ce se opun Viktor Orban și Patriarhul Siriei sancționării Patriarhului Kirill: ”Ar deruta milioane de creștini”
Guvernul Ungariei

Viktor Orban a declarat din nou că respinge sancționarea Patriarhului Kirill al Rusiei, după ce s-a întâlnit cu Ignatius Aphrem al II-lea, Patriarul Siriei, un susținător al prelatului moscovit, care sprijină războiul rus din Ucraina.

 

Premierul Viktor Orbán l-a primit, joi, la sediul său, pe Ignatius Aphrem al II-lea, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Siria, a informat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, potrivit Hirado.

”Ignatius Aphrem al II-lea a fost unul dintre demnitarii creştini ai bisericii răsăritene care i-au scris lui Viktor Orbán solicitându-i să blocheze planul Comisiei Europene de a-l pune pe Kirill, Patriarhul Rusiei, pe lista de sancţiuni a UE.

La întâlnirea de joi, patriarhul din Siria a declarat că plasarea unui lider al unei biserici creştine pe o listă de sancţiuni ar crea un precedent care ar deruta milioane de credincioşi creştini”, arată sursa citată.

Potrivit agenției maghiare, ”Viktor Orban a reiterat că Ungaria nu va susţine includerea demnitarilor bisericeşti pe lista de sancţiuni, deoarece acest lucru ar afecta şi problema libertăţii religioase a comunităţilor din Ungaria, care este “sacră şi inviolabilă”.

Ignatius Aphrem al II-lea a mulţumit prim-ministrului şi poporului ungar pentru sprijinul acordat constant comunităţilor creştine aflate în dificultate, a mai anunţat şeful biroului de presă al premierului ungar.

Orban și Siria, printre susținătorii Rusiei

Premierul maghiar Viktor Orban s-a evidențiat prin pozițiile sale favorabile Kremlinului, chiar dacă Ungaria a condamnat, la nivel declarativ, războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina.

Liderul ungar s-a împotrivit, printre altele, inclusiv sancționării de către Uniunea Europeană a Patriarhului Kirill al Moscovei, un apropiat al lui Putin și susținător al sângerosului război dus împotriva ucrainenilor.

Pe de altă parte, Siria este unul dintre puținele state care nu au condamnat invazia Rusiei și războiul dus de aceasta împotriva Ucrainei

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO