David Cameron avertizeaza ca "Jungla" din Calais se va muta in Anglia in caz de BREXIT. Intalnire intre Merkel si Hollande

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11
david cameron - agerpres

David Cameron ii avertizeaza pe britanici ca daca ies din UE, "Jungla" din Calais se va muta la ei, relateaza The Telegraph.

Unul dintre argumentele cu care David Cameron vrea sa-i convinga pe britanici sa ramana in UE este legat de migranti, sustine publicatia britanica The Telegraph. Potrivit sursei citate, premierul crede ca un Brexit va lasa Marea Britanie vulnerabila atacurilor teroriste si ca taberele de migranti asemanatoare "Junglei" din Calais (Franta) se vor raspandi in sudul Angliei.

In acest contex, liderii Frantei si Germaniei au luat o cina informala intr-un restaurant din Strasbourg. Francois Hollande si Angela Merkel au fost invitati de presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, la o discutie inainte de summitul european din 18-19 februarie.

Cei doi lideri au discutat despre situatia din Siria, in special la Alep unde ofensiva trupelor regimului de la Damasc este in curs de desfasurare, exprimand "o puternica preocupare comuna".

Ei au fost "total de acord" asupra modului de a reduce fluxul de refugiati si de a face din punerea in aplicare a planului de actiune al UE o "prioritate".

Asupra dosarului "Brexit", Francois Hollande si Angela Merkel au facut o "evaluare comuna a proiectului de acord cu Regatul Unit in perspectiva viitorului consiliu european" la 18 si 19 februarie, pentru a evita iesirea din UE a acestei tari, au adaugat sursele din anturajul sefului statului francez.

Ei au abordat de asemenea subiecte de actualitate, mai ales "crizele" europene si ascensiunea populismului in Europa, potrivit unor surse din anturajul presedintelui Parlamentului European.

Dineul a avut loc intr-un "winstub", un restaurant tipic alsacian, situat la cateva sute de metri de catedrala, pe malurile raului Ill.

Intalnirea lor a avut loc cu usile inchise cu cateva zile inainte de summitul european de pe 18 si 19 februarie la Bruxelles si ei nu au facut nicio declaratie la sosire si plecare
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO