Bataie traditionala cu portocale, intr-un oras din Italia. Localnicii si turistii se impart in nobili si tarani
O batalie "delicioasa" se da in aceste zile intre locuitorii unui orasel din Italia. Tone de portocale zboara in stanga si-n dreapta, conform unei traditii care este tinuta cu sfintenie.
In plus, atrage si turisti din intreaga lume, fascinati de o lupta cu gust dulce-acrisor. An de an, localnicii din Ivrea si turistii se impart in doua tabere - a nobililor si a taranilor. Apoi, pornesc o lupta pe viata si pe moarte, unde arme sunt portocalele.
Festivalul isi are originile tocmai in secolul al 12-lea si simbolizeaza lupta pentru libertate. Potrivit legendei, din dorinta de a scapa de un maritis fortat, fata unui morar a pus la cale o revolta, in urma careia stapanul malefic al locului este indepartat. Acum, batalia este rememorata cu ajutorul fructelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Barbat: "Adrenalina este de nedescris. Trecem prin cinci piete si de cate ori ajunge intr-una ne punem masti si incepem sa aruncam cu portocale in cei de pe strada. Cum cere traditia, aceasta este o batalie pana la urma."
Barbat: "Sunt o multime de sentimente. Trebuie sa te fi nascut aici ca sa intelegi. Cu siguranta, cine vine din afara spune: Oamenii astia sunt total nebuni."
600 de tone de citrice au fost folosite ca munitie de cei peste sapte mii de oameni care au luat parte la eveniment.
Femeie: "Mi-a placut foarte mult! Este una dintre cele mai interesante sarbatori. Mi-am dorit dintotdeauna sa vin aici sa vad bataia cu portocale, asa ca este un vis devenit realitate pentru mine. "
Petrecerea, dureroasa pentru ghinionisti, dureaza trei zile si atrage anual numerosi temerari din intreaga lume.