Bataie traditionala cu portocale, intr-un oras din Italia. Localnicii si turistii se impart in nobili si tarani

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11

O batalie "delicioasa" se da in aceste zile intre locuitorii unui orasel din Italia. Tone de portocale zboara in stanga si-n dreapta, conform unei traditii care este tinuta cu sfintenie.

In plus, atrage si turisti din intreaga lume, fascinati de o lupta cu gust dulce-acrisor. An de an, localnicii din Ivrea si turistii se impart in doua tabere - a nobililor si a taranilor. Apoi, pornesc o lupta pe viata si pe moarte, unde arme sunt portocalele.

Festivalul isi are originile tocmai in secolul al 12-lea si simbolizeaza lupta pentru libertate. Potrivit legendei, din dorinta de a scapa de un maritis fortat, fata unui morar a pus la cale o revolta, in urma careia stapanul malefic al locului este indepartat. Acum, batalia este rememorata cu ajutorul fructelor.

Barbat: "Adrenalina este de nedescris. Trecem prin cinci piete si de cate ori ajunge intr-una ne punem masti si incepem sa aruncam cu portocale in cei de pe strada. Cum cere traditia, aceasta este o batalie pana la urma."

Barbat: "Sunt o multime de sentimente. Trebuie sa te fi nascut aici ca sa intelegi. Cu siguranta, cine vine din afara spune: Oamenii astia sunt total nebuni."

600 de tone de citrice au fost folosite ca munitie de cei peste sapte mii de oameni care au luat parte la eveniment.

Femeie: "Mi-a placut foarte mult! Este una dintre cele mai interesante sarbatori. Mi-am dorit dintotdeauna sa vin aici sa vad bataia cu portocale, asa ca este un vis devenit realitate pentru mine. "

Petrecerea, dureroasa pentru ghinionisti, dureaza trei zile si atrage anual numerosi temerari din intreaga lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO