Daily Mail: Puiu Popoviciu l-a angajat pe Hunter Biden să îl scape de un dosar în care era acuzat de dare de mită

Dată publicare: 08-06-2021 16:24
Dată actualizare: 08-06-2021 17:02


hunter si joe biden

Hunter Biden și un fost director FBI au fost angajați de omul de afaceri Puiu Popoviciu să îl scape de dosarul în care a fost acuzat și condamnat pentru dare de mită, scrie Daily Mail.

Popoviciu l-a angajat pe Hunter la începutul anului 2016 ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție să încheie un acord sau să renunțe la caz, scrie Daily Mail, care precizează că e-mailurile din laptopul pierdut al lui Hunter Biden dezvăluie modul în care acesta și colegii săi vor să se folosească de legăturile la cel mai înalt nivel și au planificat o campanie de propagandă în favoarea lui Popoviciu.

Popoviciu a fost menționat pentru prima dată în e-mailurile lui Hunter în septembrie 2015, când acesta lucra la firma Boies Schiller Flexner. A apărut menționat apoi în 2016, când era la un pas de condamnare și când americanii ar fi căutat să obțină sprijin de la ambasadorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români.

Nimic însă din acest plan nu s-a concretizat, precizează o sursă pentru Daily Mail.

„Toate ideile discutate în acest e-mail, inclusiv pregătirea unui plan de presă, nu au fost niciodată puse în aplicare sau executate. Erau discutate ca parte a unei strategii potențiale, care depindea în totalitate de programarea unei întâlniri cu guvernul român asupra cazului. Dar acea întâlnire nu a fost niciodată programată și nu s-a întâmplat niciodată, deoarece guvernul român a refuzat”, a declarat un membru al echipei juridice a lui Popoviciu pentru publicația britanică.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justitie, la 7 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare. Puiu Popoviciu fusese condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare în acest dosar.

 

Sursa: Daily Mail, Libertatea


VIDEO PROTVPLUS.RO