Cutremur puternic în Indonezia. 7 morți și 5 răniți în urma seismului

26-09-2019 07:01


Cutremur devastator în Indonezia cu zeci de morți și răniți

Un puternic seism cu magnitudinea 6,5 a zguduit joi estul Indoneziei, lovind insulele îndepărtate Moluce, a raportat Institutul american de geofizică (USGS), fără să fie lansată alertă de tsunami, potrivit AFP.

UPDATE 11.30: Numărul persoanelor decedate în urma seismului a crescut la șapte, iar cel al răniților a cinci, aua nunțat autoritățile din Indonezia.

Cel puţin 20 de clădiri au fost avariate, iar rezidenții au fost forţati să-şi părăsească în grabă locuinţele din Ambon, cel mai mare oraş din provincia Maluku, a precizat Albet Simaela, un oficial guvernamental local, responsabil de operaţiunile de răspuns în situaţii de urgenţă.

Cele mai multe dintre victime au decedat după ce a fost lovite de fragmente de moloz prăbuşite, a mai precizat acesta.

 

UPDATE 09.00: Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe clădiri au fost avariate în urma seismului.

Un lector universitar de la Institutul de Stat Islamic din oraşul Ambon şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de fragmente de moloz prăbuşite, a precizat Albet Simaela, un oficial guvernamental local, responsabil de operaţiunile de răspuns în situaţii de urgenţă.

Una dintre clădirile deteriorate aparţine Universităţii din Pattimura, cutremurul provocând de asemenea fisuri la un pod din Ambon, capitala provinciei Maluku.

 

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la orele 08,46 (miercuri, 23,46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit sursei.

Pentru moment, nu se ştie dacă s-au înregistrat victime ori dacă s-au produs pagube importante în această regiune lovită în trecut de puternice seisme, scrie Agerpres.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

De asemenea, în arhipelag există peste 100 de vulcani.

Tsunamiul din 2004, care a ucis 220.000 de persoane în regiunea Oceanului Indian (între care 170.000 în Indonezia), a fost declanşat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1 produs în largul insulei Sumatra.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO