Cutremur de 6,2 grade în largul insulelor Tonga, zonă deja devastată după erupția vulcanică

Ultima actualizare: 27-01-2022 10:46
Mai multe cutremure au zguduit joi Vrancea. Ce magnitudine au avut
Getty

Un seism cu magnitudinea 6,2 a fost înregistrat, joi, în largul Insulelor Tonga, un arhipelag devastat la jumătatea lunii ianuarie de o erupţie vulcanică urmată de un tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), potrivit AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 06:40 GMT la o adâncime de 14,5 kilometri, la o distanţă de 219 kilometri nord-vest de oraşul Pangai, de pe insula Lifuka.

Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi se pare că seismul nu a fost resimţit în Tonga sau în Insulele Fiji, aflate în apropiere.

Această regiune din Oceanul Pacific a cunoscut o activitate seismică zilnică după erupţia vulcanului subacvatic Hunga Tonga-Hunga Ha'apai pe 15 ianuarie.

Erupţia vulcanului, situat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala statului insular Tonga, Nuku'alofa, a provocat un tsunami care a afectat 85% din populaţia arhipelagului, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Această catastrofă "fără precedent" a provocat moartea a trei persoane în Tonga şi a altor două pe plajele din Peru, ca urmare a valurilor tsunami.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO