Soldatul ucrainean care şi-a împuşcat mortal cinci camarazi, la o fabrică de rachete, a fost reținut. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 27-01-2022 14:10
Soldat
RIA Novosti

Poliţia ucraineană l-a reţinut joi pe soldatul Gărzii Naţionale care a deschis focul asupra gărzilor de securitate la o fabrică militară din motive necunoscute.

Acesta a ucis cinci persoane şi a rănit alte cinci, a anunţat ministrul de interne Denis Monastirski într-o postare pe Facebook, informează Reuters.

Vedeți mai multe imagini în galeria foto de la finalul articolului.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, incidentul a avut loc în primele ore ale zilei de joi la fabrica de rachete Pivdenmaş din oraşul Dnipro (centru) în timp ce erau armele le erau înmânate gardienilor.

 

Patru militari şi o civilă au fost ucişi de soldat, înarmat cu o puşcă de asalt AK-47 şi 200 de cartuşe, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne Denis Monastirski l-a numit pe soldat drept Artem Riabciuk şi a spus că va suporta "cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege".

 

Monastirski a precizat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga toate împrejurările care ar fi putut conduce la crimă. 

 

Viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei. "În primul rând va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa" sa, a spus Geraşcenko.

Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO