Cum va arata cel mai inalt zgarie-nori din lume. Constructia de aproape 2 miliarde de dolari care va depasi Burj Khalifa

Ultima actualizare: 14-04-2016 06:59
The Tower Dubai

Grupul Emaar, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite, a anuntat duminica ca intentioneaza sa construiasca la Dubai un nou zgarie nori mai inalt decat actualul Burj Khalifa, informeaza AFP.

In acest moment, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, cu 828 de metri.

Presedintele Emaar Properties, Mohammed Alabbar a precizat ca noul zgarie nori, al carui cost este estimat la aproximativ un miliard de dolari, va fi ''putin mai mare'' decat Burj Khalifa. Alabbar a mai spus ca noua cladire va fi gata inainte de Expozitia Mondiala din 2020, iar inaltimea exacta nu va fi dezvaluita inainte de finalizare.

Conceput de renumitul arhitect Santiago Calatrava Valls, noul zgarie nori, denumit "The Tower", va avea o platforma de observare precum si 18-20 de etaje care vor gazdui restaurante si hoteluri. Turnul va avea forma unui minaret si va fi fixat de sol cu ajutorul cablurilor, conform Agerpres.

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume in prezent, a costat 1,5 miliarde de dolari. Inaugurat in 2010 acest zgarie nori este una din bijuteriile emiratului Dubai care in 2015 a atras peste 14 milioane de turisti.

In cursa pentru construirea celei mai mari cladiri din lume a intrat si firma Kingdom Holding a miliardarului saudit al-Walid ben Talal, care a demarat la Jeddah, un oras port din Arabia Saudita, constructia unui turn cu o inaltime de peste un kilometru. Costul lucrarilor de constructie este estimat la peste doua miliarde de dolari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO