Cum a trimis Pentagonul din greseala o arma biologica in Coreea de Sud. 22 de militari au fost expusi la antrax

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03
Epidemie

Armata americana a expediat din greseala mostre de antrax catre noua state din SUA si catre o baza militara americana din Coreea de Nord, a anuntat Pentagonul, citat de The Guardian.

Douazeci si doi de militari ar fi fost probabil expusi la bacilul ce provoaca antrax in timpul unui antrenament la baza americana din Coreea de Sud.

Subliniind ca nu exista "niciun risc" pentru populatie, baza aeriana de la Osan explica faptul ca alarma a fost data cand s-a descoperit ca bacili utilizati in timpul unui exercitiu de antrenament ar fi fost probabil activi.

"Douazeci si doi de militari ar fi fost expusi in timpul acestui antrenament", adauga baza intr-un comunicat. Cu toate acestea, niciunul dintre acesti soldati nu prezinta simptome de contaminare, dar au fost luate toate masurile de precautie.

Pentagonul a mai adaugat ca mostrele de antrax expediate trebuia sa fie inactive. Deocamdata, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a demarat o investigatie in acest caz, iar pana la primele concluzii toate transporturile ce contin bacili de antrax vor fi oprite.

Potrivit ABC News, statele care au primit mostrele de antrax de la Departamentul Apararii din Utah sunt California, Texas, Wisconsin, Tennessee, Maryland, Virginia, Delaware, New Jersey si New York.

Oficialii Pentagonului nu au facut precizari in legatura cu data la care a avut loc transportul si nici despre cine se face responsabil pentru aceasta situatie.

Anul trecut, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a dezvaluit ca angajatii unei baze din Georgia au fost expusi bacilului antrax, in urma unui experiment prin care se incerca gasirea unei modalitati mai rapide de identificare a bolii.

Un alt caz al infestarii cu antrax a avut loc in 2001, cand mai multi necunoscuti au trimis antrax prin plic mai multor persoane, printre care si politicieni cunoscuti. Cinci persoane au murit atunci, iar responsabilii nu au fost identificati nici pana acum.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO