Cum a fost prins tânărul care pregătea un atentat în Time Square cu arme și grenade

07-06-2019 21:15


Polițiștii din New York au arestat un tânăr, simpatizant al jihadiştilor, care se pregătea să comită un atentat terorist în Times Square.

Potrivit presei, Ashiqul Alam era supravegheat şi a fost arestat în timp ce încerca să cumpere o armă al cărei număr de serie era ilizibil.

După ce a discutat, în cadrul unor conversaţii private, despre atacarea unor oameni politici la New York şi Washington, suspectul, originar din Queens, s-ar fi reorientat spre Times Square.

"Ashiqul Alam a discutat despre arme, veste sinucigașe, grenade de mână și a supravegheat ținte aglomerate din New York precum Times Square. Treaba noastră este să prevenim astfel de atacuri teroriste ori de câte ori putem. Alam este acuzat de achiziționarea ilegală de arme de foc de la ofițerii sub acoperire. Acesta a fost un indicator clar al intenției sale de a-și duce planul la bun sfârșit", a declarat comisarul de poliție James O'Neill, informează postul CBS.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspectul ar fi acţionat singur şi nu prezenta o ameninţare imediată, dar comportamentul său a justificat totuşi arestarea.

Primul obiectiv turistic din New York, Times Square este în mod constant ţinta unor atacuri sau tentative de atacuri.

În 2017, Richard Rojas a intrat în mulţime cu vehiculul său, omorând o tânără şi rănind alte 22 de persoane. Fost veteran, bărbatul nu avea nicio legătură cu mişcarea jihadistă.

În 2016, trei bărbaţi care plănuiseră să detoneze explozibili în Times Square, precum şi în metroul din New York, au fost arestaţi înainte de a acţiona.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO