Criza musca din Europa. Grecii raman si fara alcool sanitar in spitale

Ultima actualizare: 15-10-2012 09:01
Euro

Nu mai au spirt, ace de seringa sau hartie igienica. Asa au ajuns zeci de spitale din Grecia, lovite de criza economica si masurile de austeritate.

►Asta in timp ce guvernul de la Atena promite ca e gata sa plateasca 350 de milioane de euro catre furnizorii din sistemul medical. E doar inceputul, pentru ca valoarea datoriilor fata de firmele medicale se apropie de 6 miliarde de euro. Din cauza datoriilor uriase ale Atenei fata de furnizorii medicali, spitalele amana operatii, consultatii la ecograf sau chiar prelevarea de analize.

►Ca sa nu ajunga in incapacitate de plata precum grecii, polonezii vor sa reactiveze linia de credit de tip preventiv, de 20 de miliarde de dolari, pe care Fondul Monetar International a acordat-o deja Varsoviei. Guvernul polonez se teme ca daunele uriase provocate de inundatii si fluctuatiile din zona euro ar putea afecta rezervele financiare ale Varsoviei.

►Spaniolii, in schimb, asteapta o minune. Premierul Zapatero vrea sa reformeze piata muncii. Adica, sa aduca la acelasi nivel contractele de munca pe perioada nedeterminata cu slujbele sezoniere de exemplu. In replica, sindicalistii spanioli sustin ca reforma pietei muncii le va permite patronilor sa-si concedieze fara menajamente angajatii. In consecinta, au programat pentru septembrie prima greva generala din Spania in ultimii 8 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO