Criza in Ucraina. Kievul va semna Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie. NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare
19 iunie 2014. Acordul ar urma sa fie semnat cu ocazia reuniunii Consiliului European programata pe 26-27 iunie la Bruxelles.
Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV
Ucraina va semna asocierea cu UE pe 27 iunie
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ucraina va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana pe 27 iunie, in aceeasi zi cu Republica Moldova, anunta presedintele Petro Porosenko, citat de Reuters.
Ukraine president will sign association agreement with EU on June 27
— Reuters Top News (@Reuters) June 19, 2014
Acordul ar urma sa fie semnat cu ocazia reuniunii Consiliului European programata pe 26-27 iunie la Bruxelles. Intentia Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE este la originea crizei dintre Occident si Moscova, care s-a soldat pana acum cu anexarea regiunii Crimeea la Rusia si cu izbucnirea unui conflict separatist in regiunile estice ucrainene.
In momentul investirii in functie, pe 7 iunie, Petro Porosenko a promis ca va semna sectiunea economica a Acordului de asociere cu Uniunea Europeana, inclusiv Acordul complet de liber-schimb. Negocierile pentru semnarea Acordului de liber-schimb au inceput in 2008, cand Ucraina a devenit membra a Organizatiei Mondiale a Comertului.
NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare la frontiera cu Ucraina
Rusia a suplimentat din nou efectivele militare la frontiera cu Ucraina, anunta Alianta Nord-Atlantica, intr-un comunicat citat de Washington Post. Potrivit Aliantei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.
In urma cu cateva saptamani, Rusia incepuse retragerea efectivelor militare stationate la frontiera cu Ucraina, unde, potrivit estimarilor NATO, erau circa 40.000 de militari rusi. Confruntarile militare intre insurgenti prorusi si serviciile de securitate ucrainene continua in estul Ucrainei.
Nato observes new build-up of Russian forces near #Ukraine border, with "a few thousand more" troops deployed http://t.co/8ha76hcwL6
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) June 19, 2014
Bombardiere rusesti, interceptate de avioane de lupta britanice in apropiere de Tarile Baltice
Avioane de lupta britanice au fost ridicate de la sol sa intercepteze "mai multe bombardiere" rusesti, care se apropiasera de spatiul aerian al Tarilor Baltice.
Aparatele intruse au fost escortate fara incidente pana s-au intors in spatiul aerian rusesc.
Aceasta operatiune face parte din misiunea NATO de politie aeriana pentru Letonia, Lituania si Estonia, care nu au propria aviatie militara.
Iar nevoia lor de protectie pare mai acuta in conditiile in care Rusia a sprijinit fatis rebeliunea separatista din estul Ucrainei.
Presedintele Poroshenko a facut o oferta unilaterala de incetare a focului si asteapta un raspuns de la Moscova.
RAF Typhoons intercept Russian bomber and fighters over the Baltic http://t.co/ppexfT3HY0 (Pic: RAF) pic.twitter.com/CtZnvROmAx
— The Telegraph (@Telegraph) June 18, 2014