Crima care a tinut Italia cu sufletul la gura are in sfarsit un final. Amanda Knox a fost achitata definitiv

28-03-2015 08:52


Inalta curte de justitie din Italia a decis ca Amanda Knox si fostul ei iubit Raffaele Sollecito sa fie achitati in cazul studentei britanice ce a fost ucisa din Perugia. Cazul dureaza de aproape 8 ani.

Procesul Amandei Knox s-a terminat cu o noua rasturnare de situatie. Dupa ce a fost achitata si apoi condamnata din nou la 28 de ani si jumatate de inchisoare, americanca a fost achitata de cea mai inalta curte a sistemului judiciar italian.

In cei 7 ani de proces, Knox si Sollecito au fost condamnati si achitati de doua ori, insa abia acum decizia este definitiva.

In fata casei sale din Seattle, Amanda a declarat ca se simte "usurata si recunoscatoare" si le-a multumuit celor care au sustinut-o in tot acest timp.

Amanda Knox s-a intors in America dupa ce a fost achitata pentru prima data in 2011. Doi ani mai tarziu insa, procesul a fost redeschis, iar tanara a fost condamnata la 28 de ani si jumatate de inchisoare.

Jurnalistii britanici si italieni care au urmarit cazul spun ca starul procesului a fost avocata lui Raffaele Sollecito, cunoscuta in Italia si ca "singura femeie de care se teme Berlusconi".

Rudy Guede, cel de-al treilea suspect, ramane inchis si condamnat la 16 ani de inchisoare.

Povestea crimei

Meredith Kercher, o studenta din Leeds in varsta de 21 de ani, a fost gasita pe jumatate dezbracata si intr-o balta de sange, fiind injunghiata cu 43 de lovituri de cutit. Autopsia a aratat ca aceasta fusese si violata.

Potrivit verdictului dat in prima instanta, Amanda Knox si Raffaele Sollecito i-au dat lui Meredith lovitura finala in timp ce Rudy Guede, un ivorian condamnat la 16 ani de inchisoare intr-un proces separat, ii tinea bratele pentru ca refuza sa participe la un joc sexual. Toti erau sub influenta drogurilor si alcoolului.

VIDEO PROTVPLUS.RO