Corpul decapitat şi fără membre găsit în largul coastelor daneze, identificat ca fiind al jurnalistei suedeze Kim Wall


Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Miercuri 23 August 2017 09:42
Categorie: Stiri externe

Un trunchi fără cap şi membre găsit în largul coastelor daneze a fost identificat ca fiind al jurnalistei suedeze Kim Wall, a anunţat miercuri poliţia daneză, relatează BBC News.

”ADN-urile trunchiului şi al lui Kim Wall se potrivesc”, a anunţat Poliţia din Copenhaga într-un mesaj postat pe Twitter.

Wall a fost văzută ultima oară pe 10 august, plecând într-o călătorie pe un submarin împreună cu inventatorul Peter Madsen.

Submarinul s-a scufundat la câteva ore după ce a început căutarea lui Wall, iar Madsen a fost acuzat de omor prin neglijenţă.

El a declarat iniţail că a lăsat-o în siguranţă în apropiere de Copenhaga, însă a spus, ulterior, că a jurnalista a murit într-un accident şi că ”înmormântat-o” în mare.

Poliţia din Copenhaga urma să ofere detalii miercuri, într-o conferinţă de presă. Trunchiul a fost găsit luni. Membrele şi capul au fost tăiate în mod voit, a anunţat poliţia.

Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost dată dispărută de prietenul ei, după ce tânăra nu s-a mai întors din călătoria cu submarinul de pe 10 august.

Jurnalista voia să scrie un material despre Madsen şisubmarinul său, Nautilus.

Submarinul, dat dispărut, a fost localizat pe 11 august, iar Madsen a fost salvat înainte ca submersibilul să se scufunde.

Poliţia daneză crede că vasul, de aproximativ 40 de tone, a fost scufundat în mod voit de către Madsen, care a fost arestat. El respinge orice faptă reprobabilă.

Descoperirea care ar putea clarifica un mister. Al cui este trupul descoperit lângă Copenhaga
Proprietarul unui submarin, reţinut după dispariţia unei ziariste
VIDEO PROTVPLUS.RO