Urme de coronavirus găsite pe Diamond Princess după 17 zile. Cât timp spun experții că rezistă

Dată publicare: 25-03-2020 12:27
Dată actualizare: 25-03-2020 14:10


Coronavirus

Experți americani au găsit urme de coronavirus în cabinele navei Diamond Princess, la 17 zile după ce nava a fost evacuată, arată un raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, potrivit CNN.

Diamond Princess, proprietate a companiei Carnival, a fost ținută în carantină, luna trecută în Japonia, în apropiere de Yokohama.

712 dintre cei 3.711 persoanele aflate la bord au fost testate pozitiv cu coronavirus, adică 19,2% din numărul total, iar opt dintre acestea au încetat din viață. O explicație este că majoritatea cazurilor, 46,5%, au fost asimptomatice, ceea ce a dus la o răspândire mai ușoară a virusului.

Specialiștii americani anunțau în New England Journal of Medicine că noul coronavirus rămâne activ mai multe ore în aer și până la trei zile pe diferite suprafețe din plastic sau din oţel inoxidabil şi până la 24 de ore pe carton.

Cercetătorii au folosit de asemenea un nebulizator pentru a răspândi virusul în aerul înconjurător. Prin această tehnică, ei au descoperit urme de virus sub formă de aerosol - adică particule suspendate în aer - timp de trei ore.

Virusul este transmis în principal prin micropicături expulzate de pacienţi atunci când tuşesc sau strănută, iar în această formă (diferită de un aerosol) este viabil doar câteva secunde.

 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO