Coronavirus SUA, LIVE UPDATE 3 mai. Panică la New York după ce s-au găsit camioane pline cu cadavre. Mărturii teribile
Coronavirus SUA, LIVE UPDATE 3 mai 2020. Statele Unite dau semne de revenire la o viață cât de cât normală, însă teama se resimte până la cel mai înalt nivel.
Sunt peste 67.000 de decese peste Ocean. Aproape o treime dintre ele în New York, unde casele funerare sunt arhipline, iar morţii sunt ţinuţi inclusiv în camioanele din parcare.
În parcarea unei case funerare din New York, autorităţile sanitare şi poliţiştii au descoperit zeci de trupuri ale unor persoane ucise de COVID-19, ţinute în condiţii improprii. Cele mai multe dintre cadavre erau depozitate în camioane de transport.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tamisha Covington: "Trupul ei e acolo încă de pe 9 aprilie şi mi-au cerut 15.000 (de dolari, n.r.) ca să-mi îngroape mama. Un sicriu închis şi fără funeralii."
Oamenii care locuiesc în apropiere au fost cei care au anunţat poliţia, deranjaţi de mirosul greu de suportat care venea dinspre camioanele din parcare.
Oficial: "Am început o anchetă la acea firmă de pompe funebre. Nu au mai fost înregistrate plângeri pe numele lor până acum."
Kenneth Balbi, expert mediu: "Cu siguranță, există probleme de sănătate din cauza descompunerii, există un potențial de apariție a unui focar."
Într-o altă casă funerară, de data aceasta din cartierul new-yorkez Queens, au fost aduse 80 de trupuri neînsufleţite în ultima săptămână. Angajaţii sunt presaţi să ridice cadavrele din spitale şi li se reproşează chiar că nu se mişca suficient de repede. Patronul firmei susţine că oamenii lui lucrează constant cu teamă că s-ar putea infecta şi ei.
Joe Neufeld, patron casa funerară: "Suntem îngrijoraţi din cauza virusului. Nu ştim suficiente lucruri despre el, presupunem că virusul este încă activ."
Omul spune însă că înţelege cum a ajuns cealaltă firmă de pompe funebre în situaţia de a depozita persoanele decedate în camioane lăsate în parcare.
Joe Neufeld, patron casa funerară: "Probabil au primit foarte multe cadavre și probabil că nu au suficient personal. Există un singur crematoriu în Brooklyn și unul în Bronx. Ei nu pot face față fizic numărului mare de decese care au loc."
New York rămâne principalul focar de COVID-19 din SUA
Numărul cazurilor noi scade uşor de la o zi la alta, dar decesele rămân încă la un nivel ridicat. Până acum, acolo au murit peste 24.000 de oameni - un bilanţ comparabil cu cel din Spania sau Franta.
Guvernator Andrew Cuomo: "Numărul pe care îl urmăresc în fiecare zi, şi care e cel mai grav, este cel al deceselor. Aceste cifre s-au încăpăţânat să rămână la un nivel îngrozitor de ridicat şi încă nu scad în ritmul pe care am vrea să-l vedem."
Totuşi, 31 de state americane au început weekendul cu unele restricţii ridicate. În Georgia, americanii au putut să meargă pentru prima oară după săptămâni întregi de izolare la mall. Nu toate magazinele sunt deschise şi multe dintre cele care şi-au reluat activitatea nu primesc clienţi înăuntru - aceştia comandă produse online şi le ridică de la ushă. Dar sunt şi excepţii.
Madison Burnham: "Sigur că există teamă că cineva va intra în magazin, dar ne-am luat măsuri serioase de precauţie că să fim siguri că asta nu se întâmplă, avem o cantitate mare de dezinfectanţi, avem opţiunea de a purta măşti şi folosim mănuşi la casierie ca să ne asigurăm că nu atingem nimic."
Acest magazin de haine primeşte doar zece oameni înăuntru, printre care şi angajaţii. Ceilalţi cumpărători aşteaptă la coadă.
Kate Martin, client: "Intinctiv, mă gândesc că e încă foarte contagios. E o boală foarte contagioasă, aşa că încă mă gândesc că poate e prea devreme să ieşim şi să stăm atât de apropiaţi unii de alţii. Aşa că vom vedea".
Cursa pentru vaccin
Între timp, cursa pentru descoperirea unui vaccin eficient împotriva noului virus este tot mai acerbă. O companie a obţinut o jumătate de miliard de dolari de la statul american, dar au apărut deja controverse, pentru că până acum nu a scos niciun vaccin viabil pe piaţă. Directorul şi-a lăudat tehnologia la o întâlnire cu Donald Trump - lucru care ar fi fost suficient pentru preşedintele american.
CEO companie: "Apoi, în câteva luni vom obţine primele date care ne vor permite să alegem o doză terapeutică şi să începem faza a doua imediat.
Donald Trump: Adică vreţi să spuneţi că în următoarele câteva luni credeţi că aţi putea avea un vaccin.
CEO companie: "Corect. Corect. Odată cu faza a doua."
Epidemiologul-sef de la Casa Albă, Anthony Fauci, prezent la discuţie, a încercat să tempereze valul de entuziasm.
Anthony Fauci: "Nu veţi avea un vaccin. Veţi avea un vaccin care trebuie testat."
şi Donald Trump: "Îmi place mai mult cum sună "câteva luni", trebuie să fiu sincer."
Pe de altă parte, păstrarea unei distanţe sociale de un metru şi jumătate ar putea să nu fie suficientă, spun specialiştii de la Universitatea din Florida. În acest laborator, doi ingineri fac teste cu microparticulele rezultate în urma tusei. În mai puţin de cinci secunde, picăturile se împrăştie pe o rază de un metru. Şi trec de doi metri după cel mult 10 secunde.
Manhar Dhanak, departament inginerie: "La distanţa de 3 metri, în aer nemişcat, particulele rămân cam 2-3 minute, dar concentraţia este de 8 ori mai mică decât la 2 metri."
Randi Kaye, corespondent CNN: "Dacă nu purtaţi masca, atunci e cazul să tuşiţi în cot. Însă, dacă tuşiţi în palmă, iată ce se petrece! Să stingem lumina! Pun mâna pe gura acestui manechin şi simulez o tuse. Puteţi vedea particulele cum zboară în toate direcţiile."
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, cadavru, pompe funebre, coronavirus SUA, coronavirus new york,
Dată publicare:
03-05-2020 08:05