Coronavirus în lume, 29 aprilie. Bilanţul în Marea Britanie creşte brutal la 26.097 de morţi

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 29 aprilie. Din cauza pandemiei de COVID 19, Germania a extins avertismentul cu privire la călătoriile turistice peste hotare până la mijlocul lui iunie.

Asta din cauză că rata de infectare rămâne ridicată și experții lansează tot mai apăsat semnale de alarmă cu privire la riscurile unui al doilea val de boală. Virusul a ucis până acum peste 130.000 de europeni, dintre care trei sferturi sunt în Italia, Spania, Franța și Marea Britanie.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 29 aprilie

 

UPDATE 20:08 Bilanţul covid-19 în Marea Britanie creşte brutal la 26.097 de morţi

 

Bilanţul epidemiei covid-19 a crescut în mod brutal miercuri la 26.097 de morţi - iar Marea Britanie a devenit a doua cea mai îndoliată ţară din Europa după Italia, în urma introducerii deceselor în aziluri de bătrâni în bilanţul oficial al Guvernuluilui Boris Johnson, au anunţat serviciile de sănătate, relatează AFP.

Citește și
Coronavirus România, LIVE UPDATE 29 aprilie
Coronavirus România, 29 aprilie. 693 de decese şi 11.978 persoane infectate
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Bilanţul prezentat marţi de Guvern - care cuprindea doar morţii din spitale - era de 21.678.

 

UPDATE 20:00 Restricții extinse în Rusia

 

La începutul lunii aprilie, Vladimir Putin a anunţat o lună întreagă de concediu plătit pentru a-i convinge pe ruşi să stea în case. Cum însă, situaţia este critică în Rusia, restricţiile vor fi extinse şi în mai.

Vladimir Putin: „Nu putem permite eşecuri în lupta cu noul coronavirus. Zilele care urmează vor fi cele mai importante. Ca să evităm eşecurile, vom extinde perioada de restricţii şi de stat acasă în regiuni până pe 11 mai.”

Pe de altă parte, în Germania ia proporţii controversa intre reponsabilii care pledează pentru prudenţă şi cei care fac presiuni pentru repornirea ecnomiei.

„Nu trebuie să lăsăm deciziile doar pe seama epidemiologilor, trebuie să ținem cont și de implicațiile enorme economice, sociale, psihologice și de altă natură. Drepturile fundamentale se limitează reciproc", a declarat președintele Camerei Deputaților, fostul ministru de finanţe Wolfgang Schäuble.

Însă, tocmai în mult lăudata Germanie au apărut semne de agravare la scurt timp după relaxarea carantinei. Mortalitatea a crescut până la 3,8%, iar rata de infectare a luat din nou amploare. Printre cei recent îmbolnăviţi se număra 250 dintre cei 500 de romani angajaţi ai unui abator din landul Badden-Wurttemberg. Românii testaţi pozitiv au fost cazaţi în 3 spații de carantină de lângă oraş, iar starea lor de sănătate este monitorizată constant de oficiul de sănătate publică local. Potrivit Ministerului român de Externe, angajații sunt plătiți pe perioada carantinei sau a unei eventuale internări.

Luând exemplu de la confraţii francezi, mai mulţi medici germani au denunţat lipsa de echipamente de protecţie, pozând în ipostaze îndrăzneţe. Goi puşcă, doctorii s-au acoperit pe ici pe colo cu ziare ori suluri de hârtie igienică.

În altă ordine de idei, ca şi Germania, Italia ori Spania, şi Marea Britanie duce lipsa de forţa de muncă în agricultură. Este vârful sezonului pentru verdeţurile de primăvara, în comitatul Kent din Anglia... Aceste salate ar fi ajuns în nod normal la restaurante, mai ales la cele de fast-food, unde garniseau burgerii, sau lipiile cu pui şi vită. Dar pandemia de Covid a închis pieţele de desfacere şi i-a lăsat pe fermieri fără forţa de muncă sezonieră.

Câţiva români au ajuns, de câteva săptămâni, la o fermă din Kent. Chiar patronul s-a implicat în aranjamentele făcute de firma de recrutare, pentru un zbor charter din România, care i-a adus muncitorii atât de râvniţi. Dar încă ar mai avea nevoie de alţi 45, cel puţin.

Chiar dacă au ajuns şomeri din cauza restricţiilor impuse de pandemie, britanicii nu se înghesuie să muncească pe câmp.
 

UPDATE 13:20  325 de noi decese, înregistrate în ultimele 24 de ore în Spania

 

Spania a raportat miercuri 325 de noi decese provocate de COVID-19, un bilanţ zilnic în creştere în raport cu 301 decese înregistrate marţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP şi Reuters.

În total, 24.275 de persoane au murit din cauza coronavirusului în cea de-a treia ţară cu cele mai multe decese provocate de pandemia de COVID-19.

Numărul cazurilor diagnosticate cu coronavirus în Spania a crescut cu 2.144 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 212.917 de infectări.

UPDATE 12:00 - SUA au raportat peste 1 milion de contaminări pentru că testează mai bine, subliniază Trump

 

Statele Unite au raportat peste 1 milion de contaminări cu noul coronavirus doar pentru faptul că testează, a remarcat miercuri preşedintele american Donald Trump, subliniind că demersurile de testare a populaţiei din SUA se desfăşoară „mult mai bine decât în orice altă ţară din lume”, relatează Reuters.

Comentariile preşedintelui, transmise pe Twitter, vin în contextul avertismentelor unor responsabili cu sănătatea publică din statele americane în sensul că lipsa de lucrători instruiţi şi de materiale limitează capacitatea de testare, notează Reuters.

„Singurul motiv pentru care SUA au raportat un milion de cazuri de coronavirus este că testarea noastră este muuult mai bună decât în orice altă ţară din lume”, a punctat Trump pe Twitter.

„Alte ţări sunt cu mult în urma noastră la testare şi de aceea raportează mult mai puţine cazuri”, a explicat şeful statului.

Directorul Institutului naţional american pentru alergii şi boli infecţioase, Anthony Fauci, a afirmat marţi într-un interviu pe CNN că toţi americanii care au nevoie de un test pentru noul virus ar urma să poată fi testaţi până la finele lui mai - începutul lui iunie.

UPDATE 11:50 - China va trimite 10 milioane de teste pentru depistarea coronavirusului în Australia

 

Un magnat australian din industria minieră a anunţat miercuri un acord privind importul din China a 10 milioane de teste pentru depistarea noului coronavirus, relatează AFP.

Andrew Forrest, şeful gigantului minier Fortescue, a declarat că şi-a folosit contactele pentru a asigura o comandă de teste de la grupul chinez de biotehnologie BGI, cu un cost semnificativ mai mic decât cel al concurenţei.

Australia este una dintre ţările care a reuşit cu succes să limiteze răspândirea COVID-19. Ea a reuşit să testeze circa 500.000 de persoane dintr-o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

UPDATE 11:40 - India depăşeşte pragul de 1.000 de morţi

 

Ministerul federal al Sănătăţii din India a anunţat miercuri dimineaţă că numărul deceselor provocate de COVID-19 în această ţară a depăşit pragul de 1.000, după recenzarea a altor 70 de morţi de marţi seară, informează APP.

De asemenea, numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a urcat la 31.332, în urma anunţării a 1.358 de cazuri noi.

"La 8:00 a.m. (ora locală), astăzi, au fost înregistrate 1.007 decese provocate de noul coronavirus pe teritoriul ţării", se arată în informaţiile publicate de minister.

Marţi seara, bilanţul COVID-19 în această ţară era de 29.974 de infectări şi de 937 de decese.

Potrivit oficialilor ministerului, până în prezent, 7.696 de persoane au fost externate din spitale după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat.

UPDATE 7:40 - Coronavirusul ar putea provoca reacții periculoase la copii

 

Medicii din mai multe state europene au transmis avertizări potrivit cărora noul coronavirus ar putea fi legat de apariţia unor reacţii periculoase la copiii mici. Asta după ce mai mulți copii de vârstă școlară au acuzat dureri abdominale neobișnuite, care ar putea duce în câteva ore la șoc, tensiune arterială scăzută și probleme cardiace.

Dr.Russell Viner, președintele Colegiului Regal de Pediatrie: „E o afecţiune neobişnuită care arată ca sindromul numit "boală Kawasaki", un tip de vasculită. Dar e o afecţiune în care copiii pot avea probleme abdominale, neurologice şi convulsii. Mai pot apărea iritaţii, stări de şoc şi leşinuri. Şi se pare că este reacţia sistemului imunitar la ceva care provoacă această vasculită, aşa cum o numim, anume o inflamaţie a vaselor de sânge în mai multe organe.”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie spune că au fost și cazuri de deces.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie: „O parte dintre copiii care au murit nu aveau alte probleme de sănătate, din câte știu. Este o boală nouă despre care credem că poate fi cauzată de virusul COVID-19. Nu suntem siguri 100%, deoarece unii dintre cei care s-au îmbolnăvit nu au fost testați pozitiv de coronavirus. Facem multe cercetări acum, pentru că este ceva ce ne îngrijorează.”

Cu o situaţie similară se confruntă şi medicii din Peninsulă. Un specialist de la Societatea italiană de Pediatrie spune că afecţiunea este rareori fatală, dar poate duce la apariţia unor anevrisme, complicaţii care pot fi periculoase.

Angelo Ravelli, Institutul Giannina Gaslini: „E important să nu provocăm o alarmă nejustificată. Nu e vorba despre un fenomen generalizat. Nu vorbim despre sute sau mii de cazuri în toată ţara, sunt doar câteva.”

UPDATE 7:30 - Reguli speciale pentru protejarea medicilor din Marea Britanie

 

Într-un spital de lângă Manchester s-au adoptat măsuri speciale pentru a-i proteja pe cei din linia întâi. În același schimb de tură există reguli clare pentru ca medicii și asistentele să mențină contactul la minimum.

De asemenea, pacienții infectați și cei internați pentru alte afecțiuni sunt strict separați. Vizita de dimineață se face prin intermediul apelurilor video.

Pe holuri patrulează neîntrerupt agenții de securitate pentru ca protocolul să fie urmat întocmai. Iar când un pacient este scos de la terapie intensivă, coridorul este imediat golit.

Cadrele medicale sunt mereu instruite prin simulări, pentru îmbunătățirea procedurilor.

Satisfacția de a smulge pacienții din ghearele morții este ceea ce ii motivează pe doctorii suprasolicitați.

UPDATE 7:20 - Ambulanțele stau la coadă în fața spitalelor din Moscova

 

Rusia, pe de altă parte, se pregăteşte pentru câteva săptămâni dificile. Numărul cazurilor noi creşte de la o oră la alta. În faţa unui spital din Moscova, ambulanţele stau la coadă ca să-şi lase pacienţii.

Rata infectarilor s-a accelerat considerabil, iar medicii nu se mai tem să lanseze apeluri disperate.

Medic: „Am trimis o cerere scrisă administrației spitalului prin care cerem echipamente de protecție. Din păcate, solicitarea ne-a fost respinsă. Ba mai mult, cei care se plâng au fost amenințați cu sancțiuni.”

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost raportate încă 72 decese, cu 22 mai multe decât marți, iar la numărul de cazuri țara a depășit deja China.

Dr. Dmitry Ptashinkov, Institutul Vreden din St. Petersburg: „Avem 32 de pacienți cu COVID-19, dintre care zece sunt cadre medicale. Da, nu m-ați înțeles greșit. Toți angajații acestui spital sunt infectați. Ca toți ceilalți, și eu sunt pozitiv.”

Preşedintele Vladimir Putin i-a anunţat pe ruşi că urmează o etapă "nouă şi cumplită" a epidemiei.

Vladimir Putin: „Nu putem permite eşecuri în lupta cu noul coronavirus. Zilele care urmează vor fi cele mai importante. Ca să evităm eşecurile, vom extinde perioada de restricţii şi de stat acasă în regiuni până pe 11 mai.”

UPDATE 7:10 - 367 de decese în 24 de ore în Franţa


Un număr de 23.660 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus în Franţa de la începutul lunii martie, 367 de noi decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, însă numărul de pacienţi de la terapie intensivă continuă să scadă, potrivit bilanţului zilnic stabilit de Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS), relatează AFP.

Astfel, 221 de pacienţi au ieşit de la terapie intensivă în ultimele 24 de ore, ceea ce confirmă scăderea continuă înregistrată în ultimele două săptămâni. Un număr de 4.387 de pacienţi cu COVID -19 sunt încă la reanimare, conform DGS, faţă de peste 7.000 în urmă cu trei săptămâni.

UPDATE 7:00 - Brazilia a depăşit pragul de 5.000 de morţi 

 

Brazilia a depăşit marţi pragul de 5.000 de morţi din cauza noului coronavirus, după ce a înregistrat un record de 474 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, scrie AFP.

Cu 5.017 decese cauzate de COVID-19, cel mai grav bilanţ din America Latină, Brazilia a depăşit deja numărul de morţi anunţat oficial de China, unde pandemia a izbucnit în decembrie 2019.

În total, autorităţile sanitare au înregistrat 71.886 de cazuri confirmate în această ţară cu peste 210 milioane de locuitori, însă datele oficiale sunt larg subestimate, Brazilia fiind una din ţările cele mai puţin active în testarea populaţiei.

Unii specialişti consideră că numărul persoanelor infectate ar putea fi de cel puţin zece ori mai mare.

Bilanţul ministerului a precizat că numărul decesele ar putea fi mai ridicat, 1.156 de morţi suspecte fiind în continuare în studiu.

Statul Sao Paolo, cel mai bogat şi mai populat din ţară, rămâne cel mai afectat, cu circa 40% din decese (2.049).

Pe de altă parte, Adunarea popoarelor indigene din Brazilia a tras un semnal de alarmă asupra vulnerabilităţii popoarelor autohtone. În total, 15 amerindieni brazilieni au murit de COVID-19, cinci doar în ultimele patru zile.

Preşedintele de extremă dreaptă Jair Bolsonaro nu a încetat să minimizeze pandemia, pe care mult timp a considerat-o o "gripă uşoară", opunându-se măsurilor de izolare luate la nivel local de majoritatea guvernatorilor de state.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
VIDEO. Vicepreședintele SUA a încălcat regulile unui spital și a refuzat să poarte mască
VIDEO. Vicepreședintele SUA a încălcat regulile unui spital și a refuzat să poarte mască

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a refuzat să poarte mască de protecţie în cursul vizitei la un spital, fără a ţine cont de regulile instituţiei.

Coronavirus România, 29 aprilie. 693 de decese şi 11.978 persoane infectate
Coronavirus România, 29 aprilie. 693 de decese şi 11.978 persoane infectate

Coronavirus România, 29 aprilie. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, în ţara noastră sunt 11.978 persoane infectate cu coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 693.

Covid-19 a făcut mai multe victime în SUA decât Războiul din Vietnam
Covid-19 a făcut mai multe victime în SUA decât Războiul din Vietnam

Numărul bolnavilor decedaţi în două luni din cauza noului coronavirus în Statele Unite l-a depăşit pe cel al soldaţilor americani ucişi în două decenii în cursul Războiului din Vietnam.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.