Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 aprilie. Bilanţul deceselor în Spania a scăzut sub 400 în 24 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 aprilie. La nivel mondial sunt peste 2,4 milioane de cazuri confirmate și peste 165.000 de decese.

Statele Unite rămân cea mai îndoliată țară de pe glob, cu peste 40.000 de decese provocate de Covid-19.

Peste Ocean se ascut controversele în privința ridicării măsurilor de izolare, instituite pentru limitarea răspândirii virusului. Au avut loc inclusiv proteste împotriva consemnului “stați acasă”, iar președintele Trump este acuzat că le susține, postând mesaje prin care îi încurajează pe oameni să “elibereze” diferite state federale.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 aprilie
|

UPDATE 21:10 Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Franţa a depăşit luni 20.000, după ce autorităţile au raportat 547 în ultimele 24 de ore.
 

Numărul celor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru a 12-a zi consecutiv, ceea ce, spun autorităţile, relevă succesul măsurilor de izolare impuse.

Potrivit Le Figaro, autorităţile au anunţat luni un total de 20.265 de decese provocate de Covid-19. În total, au fost confirmate 114.657 de cazuri de îmbolnăvire, iar în prezent 30.584 de persoane se află încă internate.

Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore este de 1.465, cu 26 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Cazurile aflate la reanimare sunt în scădere pentru a 12-a zi consecutiv. Luni, erau internate în aceste secţii 5.863 de oameni.

Citește și
Petrecere cu manele în cimitir și pe stradă, în noaptea de Înviere
Petrecere cu manele în cimitir și pe stradă, în noaptea de Înviere: „Ce coronavirus, bă?!”
„Pare să vrea să se asigure că va începe cel de-al treilea război mondial”. Fiul lui Donald Trump, reacție dură

În ultimele 24 de ore au fost externate 831 de persoane. În total, 37.409 oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Jérôme Salomon, şeful Departamentului pentru Sănătate, a declarat luni că bolnavii în stare „foarte gravă” pot prezenta tulburări ale funcţiilor superioare, de orientare şi răspuns, de memorie şi atenţie. „Există trei ipoteze: virusul atacă creierul, virusul irită creierul sau provoacă modificarea circulaţiei vasculară la nivel cerebral”, a afirmat el.

În Săptămâna Europeană a Vaccinării, Salomon a făcut apel la francezi „să continue campania de vaccinare” împotriva gripei şi a asigurat că personalul medical este pregătit.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut în China, au fost înregistrate peste 2,4 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 167.000 de decese. Peste 638.000 de persoane au fost declarate vindecate.

UPDATE 19:30 Covid-19 în Italia - Numărul cazurilor active a scăzut pentru prima dată. Peste 450 de decese în ultimele 24 de ore
 

Numărul cazurilor active de Covid-19 înregistrate în Italia a scăzut pentru prima dată de la începutul epidemiei în peninsulă, iar autorităţile au anunţat 454 de decese pentru ultimele 24 de ore.

Autorităţile sanitare italiene au raportat luni 454 de decese, cu 21 mai multe faţă de intervalul precedent, astfel că bilanţul total este acum de 24.114.

Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei aici, numărul celor care sunt infectaţi în prezent a scăzut cu 20, la 108.237.

„Aceste date sunt optimiste, pentru că arată că numărul celor care sunt în prezent infectaţi cu virusul este în scădere”, a spus Angelo Borrelli, şeful Departamentului de Protecţie civilă.

Totalul cazurilor înregistrateîn Italia a crescut cu 2.256 la 181.228. Aceasta este cea mai scăzută creştere înregistrată din 10 martie.

Până în prezent, 48.877 de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Cei doi chinezi care au reprezentat primele cazuri confirmate în Italia, în luna ianuarie a acestui an, au fost externaţi din spitalul San Filippo Neri din Roma, unde s-au recuperat după cele peste trei săptămâni petrecute la terapie intensivă în spitalul Spallanzani. Starea lor este foarte bună şi au tirmis o scrisoare de mulţumire celor care i-au îngrijit în aceste săptămâni, a spus consilierul pe probleme de sănătate al regiunii Lazio.

UPDATE 17:40 Anglia anunţă cel mai mic bilanţ zilnic al morţilor în spital din ultimele două săptămâni
 

Noul coronavirus a ucis 429 de oameni în 24 de ore în spitalele din Anglia - cel mai mic bilanţ din ultimele două săptămâni -, iar bilanţul local a crescut la 14.829 de decese, au anunţat luni serviciile sanitare, relatează Reuters.

”Cincisprezece dintre cei 429 de pacienţi (cu vârste cuprinse între 42 şi 92 de ani) nu aveau nicio problemă de sănătate subiacentă cunoscută”, precizează autorităţile.

UPDATE 17:30 Rusia instituie carantina pentru mii de militari
 

Ministerul apărării de la Moscova a anunţat luni că a ordonat intrarea în carantină a mii de militari, timp de două săptămâni, informează Reuters. Decizia a fost luată după anularea paradei care ar fi trebuit să aibă loc ca de obicei în Piaţa Roşie de 9 mai - Ziua Victoriei în cel de-al doilea Război mondial.

La defilare urmau să participe circa 15.000 de militari, însă preşedintele Vladimir Putin a amânat evenimentul pentru o dată care încă nu a fost stabilită, din cauza epidemiei de COVID-18.

La repetiţii luaseră parte deja câteva mii de soldaţi; luna aceasta au fost difuzate imagini de televiziune de pe un teren de instrucţie de lângă Moscova, în care militarii, în rânduri strânse, nu respectau distanţarea socială şi nu purtau măşti de protecţie pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Toţi soldaţii respectivi au fost trimişi înapoi în garnizoanele din întreaga Rusie, unde vor rămâne izolaţi 14 zile, a precizat canalul de televiziune Zvezda al ministerului apărării.

Ministerul nu a precizat dacă este vorba de o măsură strict preventivă sau dacă au existat cazuri de îmbolnăvire în rândul forţelor armate. Vehiculele, trenurile şi aeronavele folosite pentru transportul militarilor urmează să fie dezinfectate, iar pentru deplasare soldaţii au primit echipamente de protecţie individuală.

Deşi nu s-a comunicat oficial punerea sub observaţie medicală a vreunuia din militarii implicaţi, presa rusă sugerează că mai mulţi din cei care se pregăteau pentru paradă au fost infectaţi cu coronavirus. Comandantul şcolii de cadeţi Nahimov din Sankt Petersburg, care participase la repetiţii, a declarat publicaţiei Fontanka încă de joia trecută că este internat în spital, cu febră, şi că a fost testat pentru coronavirus, însă nu cunoaşte rezultatul. Ziarul Kommersant a scris săptămâna trecută că trei militari sunt contaminaţi cu coronavirus şi 133 sunt sub observaţie. Ministerul apărării a transmis prin agenţia RIA că situaţia este stabilă şi controlabilă, însă ulterior a comunicat că au fost depistaţi pozitiv 14 militari şi un membru al personalului civil de la o şcoală de cadeţi din regiunea Tiumen din Siberia.

UPDATE 16:20 Belgia consideră că a depăşit perioada de vârf a epidemiei 
 

Belgia - în care perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus pare că a fost depăşită, având în vedere o scădere a spitalizărilor - începe să se gândească la organizarea unei ridicări treptate a izolării, au anunţat luni autorităţile sanitare federale, relatează Reuters.

Belgia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie din Europa, având în vedere raportul între populaţia totală, numărul contamiărilor şi numărul deceselor din cauza noului coronavirus.

Bilanţul zilnic al persoanelor cu covid-19 spitalizate era duminică de 232 - cel mai scăzut de la 19 martie.

Mai mulţi indicatori cu privire la evoluţia epidemiei continuă într-o direcţie bună, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al efortului împotriva covid-19 în Belgia, Emmanuel André.

”Ştim că aceste rezultate sunt munca pe care am depus-o în ultimele săptămâni. Da, prin definiţie, ne îndreptăm către ceea ce numim ieşirea din izolare”, a declarat el.

”Ne gândim, acum, la felul în care să organizăm acest lucru”, a anunţat el.

Guvernul belgian a prelungit săptămâna trecută măsuri menite să oprească răspândirea epidemiei - până la 3 mai -, iar o şedinţă a Consiliului Naţional belgian de Securitate este prevăzută vineri, în vederea discutării unei relaxări a restricţiilor în Belgia - începând de la 4 mai.

Autorităţile sanitare consideră că perioada de vârf a acestei epidemii ar putea să fi fost depăşită.

Bilanţul zilnic al morţilor a crescut luni cu 168 de decese, iar bilanţul total a crescut la 5.828 de morţi.

Peste jumătate din aceste decese au avut loc în azile de bătrâni şi în cazuri în care se presupune că ar fi fost cauzate de covid-19, dar care nu au fost confirmate.

Includerea în bilanţ a acestor decese - care ar fi avut loc în urma unei contaminări cu noul coronavirus, dar fără ca infecţia să fi fost confirmată - ar explica în parte tributul greu al epidemiei în Belgia.

UPDATE 14:15 - Bilanţul deceselor în Spania a scăzut sub 400 în 24 de ore

 

Noul coronavirus a ucis 399 de persoane în Spania în ultimele 24 de ore, faţă de 410 cu o zi înainte, fiind cel mai mic număr în patru săptămâni, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Numărul de cazuri depistate a depăşit pragul de 200.000, ajungând la 200.210 în această ţară care a plătit cel mai greu tribut în această pandemie, după SUA şi Italia. Numărul de pacienţi vindecaţi este de 80.587.

UPDATE 13:50 - Franţa propune crearea unui grup de experţi pentru a susţine OMS

 

Franţa propune crearea unui grup de experţi internaţionali cum este Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC) pentru a susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pusă în discuţie de SUA în ceea ce priveşte gestionarea epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

''Trebuie să redăm OMS mijloacele de a-şi îndeplini mai bine misiunea sa normativă precum şi cea de alertă şi detectare'', a declarat ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian într-un interviu publicat luni în cotidianul Le Monde.

''Ar fi de dorit să se constituie, după modelul GIEC (Grupul de experţi interguvernamental privind evoluţia climei), un înalt consiliu de sănătate umană şi animală, care ar putea susţine ştiinţa, pe baza activităţii unor experţi recunoscuţi'', a adăugat el.

GIEC, creat în 1988, este un organism deschis tuturor ţărilor membre ONU şi are în prezent 195 de state.

UPDATE 13:30 - Iranul anunţă 91 de noi decese, bilanţul total ajunge la 5.209

 

Iranul a anunţat luni 91 de noi decese provocate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total al persoanelor decedate de COVID-19 ajungând la 5.209 în ţara cea mai afectată de pandemie din Orientul Mijlociu, relatează Reuters şi Xinhua.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, a declarat că numărul total al cazurilor diagnosticate cu noul coronavirus în Iran a crescut la 83.505.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 59.273, a completat acesta, adăugând că 3.389 de pacienţi sunt încă în stare critică.

În total, 353.012 de persoane au fost testate pentru noul coronavirus în Iran, a menţionat oficialul citat.

UPDATE 9:30 - China raportează 12 noi cazuri de contaminări, dintre care 8 importate

 

China a raportat 12 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus duminică, în scădere faţă de cele 16 cazuri anunţate cu o zi înainte şi niciun nou deces, transmite luni Reuters, care citează surse oficiale.

Din totalul noilor cazuri de îmbolnăvire, opt sunt importate, în scădere cu unul faţă de sâmbătă, conform buletinului zilnic de informaţii furnizat de Comisia Naţională de Sănătate.

În acelaşi interval de timp s-au înregistrat patru cazuri de infectare pe plan local, dintre care trei în provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei şi unul în regiunea autonomă Mongolia Interioară.

Autorităţile chineze au raportat, de asemenea, 49 de noi cazuri asimptomatice, comparativ cu bilanţul de 44 din ziua anterioară.

În China continentală s-au înregistrat până la sfârşitul zilei de duminică 82.747 de cazuri şi 4.632 de decese.

UPDATE 9:20 - 1.997 de decese în SUA în ultimele 24 de ore

 

Numărul persoanelor din Statele Unite decedate ca urmare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus a crescut cu aproape 2.000 în cursul ultimelor 24 de ore, informează luni AFP.

Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, duminică numărul total al morţilor a atins cifra de 40.661.

Numărul deceselor produse duminică a fost de 1.997, în uşoară creştere faţă de bilanţul deceselor înregistrate în urmă cu o zi, când a fost de 1.891.

UPDATE 9:10 - Premierul Franţei anunţă principiile unei ieşiri lente din izolare începând cu 11 mai

 

Premierul Edouard Philippe a prezentat duminică principiile unei ieşiri lente din carantină începând cu 11 mai, care se va baza pe testarea masivă a populaţiei şi pe izolarea bolnavilor, informează AFP.

Francezii nu vor reveni "imediat şi, probabil, nu foarte curând la viaţa de dinaintea" crizei COVID-19, a avertizat şeful guvernului francez în cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi ministrul sănătăţii, Olivier Véran.

Edouard Philippe a insistat asupra a "trei elemente esenţiale" pentru începerea ridicării măsurilor restrictive: respectarea distanțării sociale, testarea numeroasă și continuarea muncii de acasă.

UPDATE 9:00 - Preşedintele Cehiei doreşte ca graniţele ţării să fie închise timp de un an

 

Preşedintele ceh, Milos Zeman, şi-a îndemnat duminică concetăţenii să se bucure de frumuseţea propriei ţări în această vară, deoarece călătoriile în străinătate vor fi interzise timp de un an ca urmare a pandemiei COVID-19, informează luni dpa.

Şeful statului a declarat, într-un interviu radiofonic, că actualele restricţiile la frontieră ar trebui să dureze un an, "astfel încât niciun nou val de infectare să nu fie cauzat de călătorii care se duc în ţări unde epidemia nu s-a încheiat încă".

La jumătatea lunii martie, autorităţile cehe au instituit măsuri ample de interzicere a intrărilor şi ieşirilor din ţară pentru a opri extinderea epidemiei.

Excepţiile permise în prezent îi vizează pe navetişti şi pe şoferii de camion, precum şi cazurile inevitabile, inclusiv tratamentele medicale.

Agenţiile de turism şi alte companii de turism au cerut anterior ca în timpul verii să fie permise cel puţin călătoriile în Slovacia şi Croaţia, care sunt destinaţii de vacanţă deosebit de populare pentru cehi şi unde infecţiile cu noul coronavirus sunt rare.

Articol recomandat de sport.ro
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
Citește și...
Strategia Suediei contra Covid-19 ar putea da roade. Când este așteptată ”imunizarea de turmă”
Strategia Suediei contra Covid-19 ar putea da roade. Când este așteptată ”imunizarea de turmă”

Suedezii au primit vești încurajatoare de la unul dintre cei mai renumiți epidemiologi ai țării. În anumite regiuni, ”imunizarea de turmă” ar putea apărea încă de la începutul lunii viitoare.

Petrecere cu manele în cimitir și pe stradă, în noaptea de Înviere: „Ce coronavirus, bă?!”
Petrecere cu manele în cimitir și pe stradă, în noaptea de Înviere: „Ce coronavirus, bă?!”

Petrecere cu manele în cimitir și pe stradă, în noaptea de Înviere: „Ce coronavirus, bă?!”

Trump vrea pedepsirea Chinei, dacă va fi găsită vinovată de răspândirea coronavirusului
Trump vrea pedepsirea Chinei, dacă va fi găsită vinovată de răspândirea coronavirusului

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că autorităţile de la Beijing ar trebui să suporte consecinţele în cazul în care se va demonstra că au fost "cu bună ştiinţă responsabile" pentru pandemia de coronavirus, scrie The Guardian.

Secretul Germaniei în lupta cu noul coronavirus: ”Este important ca pacienții să fie descoperiți în prima săptămână”
Secretul Germaniei în lupta cu noul coronavirus: ”Este important ca pacienții să fie descoperiți în prima săptămână”

Germania este una dintre țările care a ținut cel mai bine sub control răspândirea Covid-19. În spatele strategiei adoptate de guvern a stat un medic în vârstă de doar 48 de ani, scrie ABC.

Recomandări
EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”
EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”

Cu șase zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, este din nou scandal pe scena politică. Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, președinta USR, Elena Lasconi, și Mircea Geoană îi cer demisia premierului Marcel Ciolacu.

Fost consilier pentru securitate din SUA, despre rachetele cu rază lungă: Este o decizie corectă, dar mă tem că e prea târziu
Fost consilier pentru securitate din SUA, despre rachetele cu rază lungă: Este o decizie corectă, dar mă tem că e prea târziu

"Rachetele vor vorbi de la sine", spune liderul ucrainean Volodimir Zelenski, după ce președintele Joe Biden a dat undă verde Kievului să folosească rachete americane cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în interiorul Rusiei.

Un anunț care oferea spre închiriere o cabană din Brașov, de Revelion, cu 5.000 lei, s-a dovedit a fi total altceva
Un anunț care oferea spre închiriere o cabană din Brașov, de Revelion, cu 5.000 lei, s-a dovedit a fi total altceva

Escrocii profită din nou de neatenția, graba, ori naivitatea oamenilor pentru a-i păcăli cu anunțuri false de cazare.