Italia a „exportat” coronavirusul în mai multe țări din Europa
Primul caz de infectare cu Covid-19 din America de Sud a fost raportat de Brazilia, ceea ce înseamnă că virusul a ajuns pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.
Epidemia din Italia s-a agravat, răspândindu-se în Spania, Franța, Austria, Elveţia, și Grecia. Parisul a anunțat miercuri primul deces al unui cetățean al său, un bărbat de 60 de ani.
O mie de turiști, în carantină într-un hotel din Tenerife
Au căutat o vacanță însorită, iarna, dar acum vor cu disperare să se întoarcă acasă. De luni, în jur de 1.000 de turiști sunt ținuți în carantină într-un hotel din Tenerife, după ce doi oaspeți, un medic italian și soția lui, de loc din Lombardia, au fost testați pozitiv pentru coronavirus.
Turiștii primesc înștiințări prin bilete, pe care angajații hotelului le strecoară pe sub ușă.
Turist: „În bilet scria că nu avem voie să părăsim camerele din motive medicale. Medicul italian care a fost cazat aici timp de șase zile săptămâna trecută a prezentat simptome de coronavirus. După ce a petrecut șase zile aici la hotel, acum a fost pus în carantină și dus la spital.”
Ulterior clienții hotelului au primit permisiunea să coboare la recepție sau să iasă în curte, dacă poartă măști sanitare.
În fața recepției au fost aduse corturi, iar echipele medicale în combinezoane de protecție sunt pregătite să intervină.
Turist: „La început ne-am panicat, dar angajaţii hotelului ne-au asigurat că totul va fi bine. Sper să fie aşa, deşi am senzaţia că vom stă închişi aici timp de 14 zile.”
Italia a exportat coronavirusul în mai multe țări europene
Italia a exportat virusul în mai multe țări europene - Austria, Croația, Elveția și Grecia - prin intermediul unor persoane infectate care au călătorit în statele respective.
La Viena, studenții au fost ținuți în interiorul unei facultăți pentru a fi testați pentru COVID-19, după ce un profesor care s-a întors recent din Italia a început să aibă simptomele.
În Statele Unite, numărul cazurilor se apropie de 60 - printre ei e şi un soldat american de la o bază din Coreea de Sud, ţara cu cel mai mare număr de bolnavi din afara Chinei.
Dr. Anne Schuchat, Centrul pentru Controlul Bolilor: „Situaţia la nivel global sugerează că o pandemie provocată de acest virus este posibilă. Întrebarea care se pune nu este "dacă" acest lucru se va întâmpla, ci mai degrabă "când" se va întâmpla şi câţi oameni din această ţară vor fi infectaţi.”
Centrul pentru controlul bolilor din Statele Unite insistă pentru purtarea măștilor sanitare și îi îndeamnă pe bărbați să renunțe la barbi, pentru că împiedică respirația potrivită prin vâlva măștii.
Iranul are cel mai mare număr de decese, după China
În tot acest timp, Iranul are cel mai mare număr de decese, după China - oficial, sunt cel puțin 19, iar peste 140 de oameni sunt bolnavi. Ministrul adjunct al Sănătății a fost testat pozitiv după ce simptomele
l-au trădat la o conferință de presă. A tușit de mai multe ori și și-a șters transpirația abundență de pe frunte.
Iraj Harirchi, Ministrul adjunct al Sănătății din Iran: „Vreau să vă anunţ pe această cale că am fost testat pozitiv la testul pentru coronavirus. Ieri am avut febră. Seara târziu rezultatele analizelor au arătat că sunt infectat, aşa că m-am izolat imediat într-un loc. ”
În schimb în China, numărul cazurilor noi este în scădere, la fel şi cel al deceselor.