Coreea de Nord, pregatita sa lanseze o racheta in aprilie. Imaginile surprinse de un satelit

Ultima actualizare: 25-10-2012 10:15
racheta

Coreea de Nord a inceput pregatirile pentru lansarea unei rachete cu raza lunga prevazuta pentru jumatatea lui aprilie, in pofida condamnarilor din partea comunitatii internationale, conform imaginilior satelit publicate de un site din SUA.

Imaginile, capturate joi de compania americana DigitalGlobe, arata ca pregatirile au inceput, conform site-ului 38 North, specializat in studiul Coreei de Nord.

Phenianul a declarat in ultimele zile ca intentioneaza sa lanseze aceasta racheta pentru a pune pe orbita un satelit de observatie cu scop civil.

Statele Unite si aliatii lor, mai ales Coreea de Sud si Japonia, o considera un test cu racheta balistica de raza lunga, incalcand astfel rezolutiile ONU. Acestea au solicitat Coreei de Nord sa renunte. Imaginile arata ca rampa de lansare a fost amplasata, conform 38 North. Echipamentele conectate la turn, in timp ce mai multi oameni sunt vazuti pe rampa.

Echipe defriseaza imprejurimile, fara indoiala pentu a evita un incendiu cand motoarele vor fi pornite. Se vad de asemenea si camioane, care incarca rezervoarele rachetei cu carburant. Pregatirile "par sa se desfasoare in acord cu programul stabilit" iar urmatoarea etapa va fi amplasarea primei parti din racheta pe rampa de lansare, la 30 sau 31 martie, apreciaza site-ul de Internet.

Lansarea trebuie sa aiba loc de la Tongchang-ri, in extremul nord-vest al Coreei de Nord. Prima parte a rachete trebuie sa cada in Marea Galbena, in vestul peninsulei coreene, iar cea de-a doua in estul Filipinelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO