Donald Trump critică din nou Coreea de Nord: "Lumea doreşte pace, nu moarte!"
"Lumea doreşte pace, nu moarte!", a scris pe Twitter vineri preşedintele american, Donald Trump, după noile sancţiuni votate în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Coreii de Nord, relatează AFP.
"Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a pronunţat cu 15 voturi la zero în favoarea noilor sancţiuni împotriva Coreii de Nord. Lumea doreşte pace, nu moarte", a scris Donald Trump.
Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate, scrie Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, prezidat în decembrie de Japonia, au adoptat textul vineri în jurul orelor 13.30 (18.30 GMT).
Este a noua serie de sancţiuni impuse de ONU, deosebit de severe, dintre care ultimele trei au fost adoptate la iniţiativa americanilor după un test nuclear şi mai multe tiruri cu rachete efectuate de Phenian.
Rezoluţia îi vizează în special pe expatriaţii nord-coreeni, toţi fiind obligaţi să se întoarcă acasă până la sfârşitul lui 2019. Proiectul iniţial prevedea un termen de 12 luni.
Mai multe mii de nord-coreeni lucrează în străinătate, mai ales în Rusia şi China, generând preţioase venituri în valută pentru ţara lor. Potrivit ONU, ei muncesc în "condiţii apropiate de sclavie".
Textul înăspreşte cu precădere unele dispoziţii incluse în rezoluţii precedente, în special reducând livrările de petrol brut şi rafinat care provin majoritar din China. Aprovizionările cu produse petroliere trebuie în consecinţă să scadă cu 75%, şi nu cu 90% cum au dorit iniţial Statele Unite.