Coreea de Nord a tras o noua salva de sapte rachete cu raza scurta de actiune in mare. Avertismentul lansat la adresa SUA

13-03-2015 10:00


coreea de nord

Coreea de Nord a tras sapte rachete cu raza scurta de actiune in mare, in cadrul unei test, a anuntat Seulul vineri, in contextul in care Statele Unite si Coreea de Sud efectueaza exercitii militare comune, relateaza AP.

Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apararii a declarat, sub protectia anonimatului, ca rachetele de tip sol-aer au fost lansate de pe coasta de vest nord-coreeana, joi noaptea, inspre largul coastelor de est.

Coreea de Nord efectueaza frecvent teste de rachete, obuze si artilerie. Lansarea de vineri are loc in timpul exercitiilor militare comune anuale americano-sud-coreene. Phenianul a denuntat manevrele de la sud drept o repetitie in vederea unei invazii. Insa Seulul si Washingtonul afirma ca exercitiile fac parte din cadrul cooperarii militare.

Coreea de Nord a lansat doua rachete cu raza scurta de actiune in prima zi a acestor manevre comune si a amenintat Coreea de Sud si Statele Unite cu atacuri "necrutatoare". Militarili americani si sud-coreeni vor incheia seria de exercitii catre sfarsitul lui aprilie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO