Comorile ascunse descoperite de un bulgar in padure, la o plimbare cu cainii lui. A facut din asta o afacere profitabila


Ultimul update: Joi 18 August 2016 07:09
Data publicarii: Luni 15 August 2016 08:41
Categorie: Stiri externe

Un barbat din Bulgaria si-a transformat pasiunea pentru caini intr-o afacere. Dreseaza patrupedele sa caute trufe, iar munca lui pare sa nu fie în zadar.

 

Omul se plimba cu animalele prin padure si aduna recolta. Dar, spune, el, nu este deloc usor.

"Adu-mi-le, Betty! Lasa-le jos! Bravo!" - este replica pe care acest barbat din Bulgaria o foloseste pentru a-si dresa cainii. Desi pare dificil, cu multa rabdare, se vad si rezultatele. Patrupezii muncesc din greu si zilnic, in cateva ore, aduna impreuna, in medie, trei kilograme de trufe.

Ciupercile sunt greu de gasit, dupa cum spun specialistii, pentru ca sunt ascunse in pamant. Dar cateii isi fac bine treaba, iar pretzul "nestematelor comestibile" este pe masura. Un kilogram de trufe poate sa coste si 90 de euro, iar productia din Bulgaria este adesea exportata catre restaurantele de lux din Italia, Spania sau Franta.

Barbatul sustine insa ca nu este nici pe departe o afacere din care sa faci avere: "Sunt multe costuri de acoperit cand ai aceasta pasiune, de la cele de transport, pana la achizitionarea unei masini speciale sau la ingrijirea cainilor. Toate acestea costa foarte mult. "

Omului i-a venit ideea de a-si dresa caini si de a-i trimite in cautare de trufe dupa ce a pregatit patrupede pentru astfel de indeletniciri la fostul sau loc de munca.

VIDEO PROTVPLUS.RO