Comisia Europeană a publicat "lista neagră" a statelor unde se spală bani

Ultima actualizare: 13-02-2019 14:54
spalare de bani

Comisia Europeană a publicat miercuri o „lista neagră” cu 23 de jurisdicţii unde există un mare risc privind spălarea de bani

Comisia Europeană a adoptat pe 13 februarie o nouă lista a ţărilor cu "deficienţe strategice cu carenţe strategice în lupta împotriva spălării de bani şi a terorismului financiar". În urma adoptării listei, bpncile şi alte insituţii trebuie să facă verificări suplimentare în ceea ce priveşte tranzacţiile clienţilor şi firmelor din aceste ţări.

Versiunea precedentă a listei, din iulie 2018, cuprindea doar 16 state.

Cele 23 de ţări din noua listă sunt: Afganistan, Samoa americană, Bahamas, Botswana, Coreea de Nord, Etiopia, Ghana, Guam, Iran, Irak, Libia, Nigeria, Pakistan, Panama, Puerto Rico, Samoa, Arabia Saudită, Sri Lanka, Siria, Trinidad Tobago, Tunisia, Insulele Virgine americane şi Yemen.

DOCUMENTUL COMPLET POATE FI GĂSIT AICI

Lista trebuie să primească şi votul Parlamentului European şi al Consiliului. Noua sa variantă "va permite să se facă faţă mai bine riscurilor ce decurg din crearea de firme fantomă şi de structuri netransparente care pot fi utilizate de infractori sau terorişti pentru a masca adevăraţii beneficiari ai unei operaţiuni, inclusiv în scopuri de evaziune fiscală".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO