Colonelul care purta ”servieta secretă” a lui Putin a fost găsit împușcat în cap

Ultima actualizare: 23-06-2022 16:19
Vadim Zimin
StirilePROTV

Vadim Zimin, un colonel care purta servieta în care se aflau codurile nucleare a lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat în casa sa de lângă Moscova. În prezent se află la terapie intensive, scrie Kyiv Post.

Colonelul Zimin, în vârstă de 53 de ani, în retragere al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost responsabil pentru transportul servietei care îl însoțește mereu pe președintele Rusiei. El a ocupat funcția de când fostul său angajator, Boris Elțin, era liderul Federației Ruse.


Se crede că „servieta secretă” conține aparatul de lansare pentru rachetele nucleare strategice ale Kremlinului, conține un cod cheie personalizat și este sub supraveghere 24/7.


Zimin a fost văzut în trecut cu „valiza nucleară” alături de Putin, iar prezența servietei este considerată

ca o amenințare simbolică la adresa Occidentului.
Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie.


Presa rusă de stat a relatat că oficialul „a încercat să se sinucidă" și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge".


Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM.


Incidentul are loc după ce recent s-a anunțat că Zimin va fi cercetat penal pentru o presupusă luare de mită și că colonelul a fost plasat în arest la domiciliu.


Zimin a negat acuzațiile de luare de mită împotriva sa, care se referă la noul său loc de muncă în serviciul vamal.


Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, în urma unui val de incidente misterioase și decese care au implicat oficiali ruși de rang înalt și oameni apropiați de Putin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO