Ciocniri violente intre protestatari si forte de ordine, in Franta. Motivul pentru care 130.000 de oameni au iesit in strada

10-04-2016 08:06

In Franta a fost o noua zi cu manifestatii violente impotriva reformei privind angajarile si piata muncii.

Administratia presedintelui Francois Hollande urmareste reducerea somajului, care a ajuns la zece procente in randul populatiei active.

Dar protestatarii, de la salariati, pana la studenti si liceeni, considera schimbarea "prea liberala".

La Paris, convoiul pornit din Place de la Republique a ajuns pana in Place de la Nation. Nu au lipsit ciocnirile intre cei mai indarjiti dintre manifestanti si fortele de ordine.

La Rennes si Nantes, doua dintre punctele fierbinti ale protestului, zeci de tineri cu cagule si inarmati cu proiectile improvizate s-au razboit cu scutierii, care i-au impiedicat sa se adune in zonele centrale. In toata tara au fost retinute aproximativ 30 de persoane.

Totusi, dincolo de violente, protestele din Franta par sa-si mai fi pierdut suflul. Numarul celor care au participat, aproximativ 120.000, a fost cam de trei ori mai mic in comparatie cu ziua de 31 martie. Si atunci s-a manifestat impotriva reformei promovata de guvernul socialist al presedintelui Hollande.

Proiectul de lege urmareste sa aduca mai multa flexibilitate intr-o piata stagnanta a muncii. Dar multi salariati, tineri indeosebi, se tem ca schimbarile vor atenua, in buna masura, generoasa protectie sociala de care au beneficiat pana acum francezii.


VIDEO PROTVPLUS.RO