Cine este preotul ortodox împușcat în atacul de la Lyon. Se află în stare gravă

Ultima actualizare: 01-11-2020 12:09

Preotul ortodox grec împușcat sâmbătă la Luon a fost identificat ca fiind Nikolaos Kakavelakis, un cetățean grec în vârstă de 52 de ani. El a fost grav rănit în urma atacului.

Părintele Kakavelakis a fost împuşcat de două ori, în jurul orei locale 17:00, în timp ce închidea Biserica Ortodoxă greacă ”Bunavestirea”, din arondismentul VII al oraşului., a declarat o sursă de poliţie. 

Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior. Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, Ministerul grec de Externe a condamnat atacul şi a declarat că va rămâne în contact cu autorităţile franceze, Potrivit Agerpres.

Şeful Bisericii Ortodoxe greceşti, arhiepiscopul Ieronymos, a denunţat sâmbătă atacul asupra unui preot ortodox grec care a fost grav rănit la Lyon, în Franţa, numind acest act drept o ''oroare care depăşeşte logica umană'', relatează AFP.

''Această oaroare depăşeşte logica umană, faptul că o religie poate înarma mâinile teroriştilor orbiţi de ură'', a afirmat monseniorul Ieronymos citat de agenţia presă din Grecia, Ana.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO