Cine ar fi cel care a intrat cu mașina în mulțime în Germania. Numărul răniților a crescut

26-02-2020 08:00


masina multime germania

Autoritațile germane au ridicat la 52 numărul răniților, după ce o mașină a intrat în mulțime la un carnaval din vestul Germaniei, iar 18 dintre cei răniți sunt copii.

 

Șoferul, un german în vârstă de 29 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de tenativă de omor, însă nu este clar dacă a fost un atac deliberat și care sunt motivațiile suspectului.

Incidentul a avut loc în orașul Volkmarsen la carnavalul denumit Rosenmontag, sărbătorit în Germania, dar și în alte țări precum Austria, Belgia și Elveția.

Șoferul unei mașini argintii a trecut prin barierele de plastic, puse de-a lungul traseului paradei și a intrat în plin într-un grup de oameni.

Martorii oculari citați de presă au spus că șoferul ar fi accelerat deliberat către mulțime și părea că vrea să lovească mai ales copii.

Procuratura a anunțat ulterior că cei răniți au vârste cuprinse între doi și 85 de ani. 18 sunt minori și, dintre cei răniți, 25 rămân internați în spital.

Potrivit presei germane, anchetatorii merg pe pista unui atac deliberat.

Henning Hinn, purtător de cuvânt al Poliției: „Nu îi cunoaștem trecutul și interogatoriile continuă. Deocamdată, nu putem spune nimic despre motivațiile autorului.”

Nu era sub influența alcoolului, a anunțat poliția, dar încă se așteaptă rezultatul analizelor pentru a se ști dacă nu cumva s-a aflat sub influența drogurilor.

Evenimentele legate de carnaval continuă până miercuri, așa cum erau prevăzute în landul Hesse, unde se află orașul Volkmarsen.

Nu există indicii concrete că a crescut riscul unor eventuale atacuri la aceste procesiuni, afirmă un comunicat al Poliției.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO